Nieuws

4 nieuwe MV’s bevestigd

Uit VIN-aanmeldingen in de Verenigde Staten blijkt dat MV Agusta de komst van vier nieuwe modellen heeft bevestigd: 921 S, 921 GT, Brutale en Dragster 950.

Daarnaast zijn ook drie varianten van de 950 Lucky Explorer aangemeld in de Amerikaanse VIN-decoder. Over de beide 950-modellen van de Brutale en de Dragster was tot nu toe nog niets bekend. Het lijkt er op dat deze beide modellen het 124 pk sterke blok gaan krijgen dat ook voor de Lucky Explorer is voorzien. Waarschijnlijk zien we die krachtbron dan ook terug in een nieuw frame, aangezien het huidige vakwerkframe van de 800-driecilinders waarschijnlijk niet geschikt is voor dat blok en het stalen frame van de Lucky Explorer te zwaar is.

De nieuwe 921 cc viercilinder werd door MV al gepresenteerd in het 921 S-concept, dat op de EICMA van 2022 te zien was. Dat conceptmodel werd opgegeven voor 116 pk vermogen en 116 Nm koppel. Tegelijkertijd vormt dat nieuwe blok de basis voor een compleet nieuw frame met stalen vakwerk-elementen en aluminium delen. De modulaire opbouw maakt het mogelijk om zonder al te veel moeite verschillende modellen uit te kunnen brengen. De 921 S, die doet denken aan de beroemde 750 S uit de jaren 70, zal vermoedelijk niet al te veel afwijken van het concept. De 921 GT krijgt onder andere een hoger stuur en is weer een vingerwijzing naar de 750 4 C GT uit de jaren 70, een model dat was gebaseerd op de 750 S.

Alhoewel KTM-baas Stefan Pierer, ook aandeelhouder van MV Agusta, in een recent interview (zie MotoPlus 9/2023) aangaf dat de Lucky Explorer-modellen wat hem betreft niet op de markt zouden verschijnen, gaat het volgens de VIN-informatie om drie modellen met de afkorting LXP, wat voor Lucky Explorer zou staan. Zonder opgaaf van de cilinderinhoud gaat het dan om een LXP, een LXP Orioli, vernoemd naar Dakar-winnaar Edi Orioli (Cagiva) en om een LXP Premium.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Kleine update voor CFMoto 450SR

Kleine update voor CFMoto 450SR

12 april, 2024

CFMoto heeft haar 450SR A2-racer op de valreep een update gegeven voor het 2024-seizoen.  Het broertje van de 450SR ...

Overig nieuws