Nieuws

3 Augustus: De Gamma Racing Days

TT Circuit Assen

Beleef de GAMMA Racing Day geheel vanaf één van maar liefst acht tribunes of nestel je op het grastalud rondom de beroemde TT-baan. De ingangen van het circuit zijn gesitueerd ter hoogte van de parkeerplaatsen aan de Tunnelweg, de Noordlus (Madijk), de Haarbocht en achter de Hoofdtribune. De ingangen en kassa’s naar de paddock bevinden zich aan de Tunnelweg en bij de voetgangerstunnel onder de Hoofdtribune.

De leider in het FIM wereldkampioenschap World Supersport en daarmee de beste Nederlandse wegracecoureur van dit moment komt zondag 3 augustus in actie op de GAMMA Racing Day op TT Circuit Assen. ‘Magic Michael’ van der Mark en het PATA Honda Ten Kate Team keren terug naar het ‘Circuit van Drenthe’ waar zij begin april hun thuisrace wisten te winnen. Van der Mark belooft lange ‘staande wheelies’ voor de traditioneel volgepakte tribunes op GAMMA’s GRATIS racedag.

Michael van der Mark, 21 jaar en afkomstig uit Rotterdam, pakte onlangs zijn derde overwinning op het circuit van Sepang in Maleisië en staat stevig aan de leiding in de WK-tussenstand. Hij is daarmee hard op weg om vaderlandse motorsportgeschiedenis te schrijven. Over zijn optreden op 3 augustus aanstaande zegt van der Mark:

”Er is niets mooier dan je thuisrace winnen voor zoveel enthousiaste fans. Nergens zitten de tribunes zo vol als op de GAMMA Racing Day, dus dit is dé plek om mijn ‘lap of honour’ nog eens dunnetjes over te doen. Het geeft mij de kans om al die enthousiaste fans te bedanken voor hun steun, op de baan en tijdens de handtekeningsessies in de paddock.” 

De zoon van de voormalig  24 uur van Le Mans Moto-winnaar Henk van der Mark kwam eerder in actie op de GAMMA Racing Day, toen met een Moto2-machine waarmee hij met steun van GAMMA de Dutch TT reed. De staande wheelies die hij toen produceerde krijgen volgens ‘Magic Michael’ een passend vervolg.

”Het kan altijd langer en sneller, dus op mijn inzet en die van het PATA Honda Ten Kate Team kan het GAMMA Racing Day publiek rekenen!”

 

Meer weten? Kijk op https://www.gammaracingday.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws