Nieuws

220 jonge kankerpatiënten voor één dag coureur

Woensdag 20 juli 2016 organiseerde Stichting Against Cancer voor 220 gezinnen de 12e editie van de Circuitdag Against Cancer op het TT-circuit in Assen. Deze jaarlijkse circuitdag is speciaal voor gezinnen waarvan een kind is getroffen door kanker. Onder andere GT-coureur Indy Dontje, Rintje Ritsma, Strong Men Team Pure Power Gym, ambassadrices Kira (singer-songwriter) en Cheryl de Jong, 120 coureurs en 125 vrijwilligers zorgden ervoor dat de jonge kankerpatiënten en hun ouders even hun zorgen naast zich neer konden leggen. De kinderen konden meerijden op snelle motoren, in luxe sportwagens of in enorme Dakar-trucks. Veder konden ze ook zelf racen, meevliegen in een helicopter, in een F16-simulator van de Luchtmacht of de grote voertuigen van Defensie. Daarnaast werd de geboorte van knuffel Bikkel gevierd en gaf Thomas Berge een verrassingsoptreden. De Circuitdag Against Cancer werd mede mogelijk gemaakt door Dobla, Skippy-Rent, Ducati, Sysqa, TT-Circuit Assen, Sanders Heftrucks, Chrono Kartsing, FJ Motorsport, Politie Groningen, Dakar Team Holland, ISS World, Parasols-XL en het Ministerie van Defensie. Voor meer informatie zie www.againstcancer.nl

Voor één dag coureur

Woensdag 20 juli vond de twaalfde Against Cancer Circuitdag plaats op het TT circuit in Assen. Jonge kankerpatiënten konden meerijden met professionele motor- en autocoureurs, of zelf racen in karts van Kartcentrum Lelystad. Zo’n 220 gezinnen voelden zich deze dag voor één dag coureur. Onder andere coureur Indy Dontje, Rintje Ritsma, songer-songwriter Kira, schermster Cheryl de Jong en mystery guest Thomas Berge waren dit jaar aanwezig om de gezinnen een onvergetelijke dag te bezorgen. Behalve (mee)racen, konden de jonge kankerpatiënten en hun ouders hun zorgen verzetten met de vele evenementen die op het paddock plaatsvonden. Zo waren er grote (Dakar-)trucks waar in meegereden kon worden en pakte ook Defensie groots uit met enorme voertuigen. De gezinnen werden de hele dag vergezeld door ruim 125 vrijwilligers van o.a. Sysqa, defensie en politie. Speciaal voor de moeders stond er in ‘WomanCity’ een team van visagisten en nagelstylistes klaar om ze flink in de watten te leggen.

Over Against Cancer

Stichting Against Cancer – sinds 2004 actief – zamelt geld in voor de ondersteuning van kankerpatiënten en organiseert evenementen voor gezinnen met zieke kinderen. Zo wordt er jaarlijks een circuitdag georganiseerd voor gezinnen en wordt er met een golftoernooi geld ingezameld. De stichting werkt nauw samen met VOKK (Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker) en helpt families die door kanker in de financiële problemen zijn gekomen. De stichting wordt vrijwel volledig bestuurd door vrijwilligers.

 

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws