Nieuws

2023 KTM 450 Rally Replica

Veel blijft hetzelfde bij KTM’s Rally Replica, al wonnen de Oostenrijkers Le Dakar voor de verandering niet. Dat deed Gas Gas dit keer. Ofwel een KTM in een ander jasje.

De Rally Replica is al jaren een gewild model voor privérijders die hun rally’s serieus nemen. Liefst twijfel je niet te lang voor de aankoop want KTM bouwt zeventig exemplaren voor 2023. Kloppend hart van de machine is wederom de 449cc zware SOHC viertakt eencilinder. De versnellingsbak komt net als bij de fabrieksmachines van Pankl. Ook bij de uitlaat mag een bekende leverancier aan het werk: Akrapovic. De korte einddemper is goed voor de massacentralisatie. Het blok ademt in via een Twin Air luchtfilter.

Het rijwielgedeelte heeft het niet moeilijk met het drooggewicht van 139 kilo, maar wel met de krachten die de coureurs er op los laten. Al komt daar zo maar het gewicht van 33 liter brandstof bij. Het chroom-molybdeen frame en aluminium swingarm vormen de basis en het betere WP-spul maakt het feest af. Vooraan huist een immense Ø 48 mm XACT PRO upsidedown-vork. Achter verricht de WP XACT Pro monoshockdemper beulswerk. Natuurlijk is alles volledig instelbaar.

De zadelhoogte van 960 mm is indrukwekkend hoog, het kuipwerk bij de knieën zelfs nog slanker dan voorheen. Die zadelhoogte komt niet uit de lucht vallen: vooraan heeft de KTM 305 mm veerweg, achteraan is dat 300 mm. Voor de verkoopprijs dien je toch echt even contact op te nemen met een KTM-dealer.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws