Nieuws

2023 KTM 1290 Super Adventure R

KTM’s ruigste hardcore allroad is toe aan de tweede generatie. Die krijgt in 2023 standaard onder meer een navigatiesysteem.

De R is KTM’s meest extreme allroad die gulzig gravel, stof en zand vreet. Dat de Oostenrijkers graag koketteren met hun offroad-successen blijkt uit de wit-oranje kleurstelling die meer dan een knipoog is naar Le Dakar. Het nieuwe model is uitgerust met turn-by-turn-navigatie op het 7” TFT-scherm.

Verder blijft alles zo’n beetje bij het oude. De dikke V-twin is met 160 pk en 138 Nm nog altijd loeisterk, maar heeft ondanks al die paarden slechts om de 15.000 km onderhoud nodig. Om de vurige twin te voeren beschikt de KTM over een benzinetank met een inhoud van 23 liter. Dat levert een geweldige actieradius op.

Om voor iedereen een passend plekje te vinden heeft KTM liefst elf verschillende zadels in de aanbieding. Ook de volledig instelbare XPLOR vering van WP kan iedereen volledig naar zijn/haar wensen afstellen. Verdere elektronica bestaat onder meer uit bochten-ABS, rijmodi, traction control, stability control, connectiviteit en nog veel meer. De nieuwe R staat al deze december in de showroom.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test: Kawasaki Z500 SE

Eerste test: Kawasaki Z500 SE

20 april, 2024

Voor Kawasaki staat 2024 in het teken van een halveliter-offensief. Liefst drie nieuwe modellen zien het daglicht. ...
Touratech Travel Event 2024

Touratech Travel Event 2024

20 april, 2024

Bekende sprekers, internationale sterren, een grote filmpremière, gerenommeerde exposanten en tal van ...

Overig nieuws