Nieuws

2022-modellen Harley-Davidson

Harley-Davidson heeft een deel van zijn aangepaste modellenlijn voor 2022 gepresenteerd. Deze motoren arriveren de komende weken bij de dealers. Op 26 januari maakt Harley tijdens het ‘Further. Faster.’ evenement het overige nieuws bekend.

Het nieuws voor 2022 bestaat (tot nu toe) vooral uit nieuwe kleurtjes, al scherpt Harley-Davidson een enkel model aan. Dat geldt bijvoorbeeld voor de eigenzinnige Pan America 1250 (Special). De motorfiets schopte het in Noord-Amerika tot best verkochte allroad van 2021. De leesbaarheid van het TFT-scherm gaat er op vooruit. Verder houdt de Vehicle Hill Hold Control (heuvelrem) de rem niet langer tien seconden vast, maar drie tot vijf minuten. Een nieuwe kleur voor de 1250 Special is Fastback Blue/White Sand.

Voor 2022 zijn er eveneens nieuwe kleuren voor de gehele cruiser line-up. Bij de Softail Standard vervangen zilveren gietwielen de spaakwielen. Ook de Street Bob 114 verliest zijn spaakwielen. De Heritage Classic 114 krijgt een chromen afwerkingsoptie, voor de rijder die houdt van wat meer bling. De zwarte variant wordt juist zwarter dan ooit met een mix van glanzende en matte zwarte lak. De aluminium gietwielen van de Fat Boy 114 krijgen elf spaken en het logo op de benzinetank is nog klassieker dan voorheen. Ook de Fat Bob 114 krijgt een nieuwe ovale tank graphic.

De Sportster S sloeg vorig jaar in als een bom met zijn 121 pk sterke Revolution Max 1250T blok. Technisch verandert er niets aan de motorfiets, maar Harley levert hem wel in de twee nieuwe kleuren: White Sand Pearl en Mineral Green Metallic.

Harley noemt de Freewheeler trike een hot-rod op drie wielen. Nieuw is een chroom/zwarte tankmedaillon in klassieke V-vorm en het tweekleurenschema in Midnight Crimson/Vivid Black. De Tri Glide Ultra is dan weer een Amerikaanse toer-trike. Naast een ander tankembleem is ook deze driewieler beschikbaar in de two-tone laklaag Midnight Crimson/Vivid Black of Gauntlet Grey Metallic/Vivid Black, elk met een dubbele pinstripe.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws