Nieuws

125 cc Op budgetbasis

Ons rijbewijsbeleid is er op uit om motorrijden te ontmoedigen. Dat is duidelijk. En hoe goed de fabrikanten hun best ook doen, een nieuwe 125 cc motor valt voor de meeste beginnende jonge motorrijders M/V fimancieel buiten de budgetten.

Uit eigen kring hebben we gelukkig gemerkt dat er toch nog jonge  instromers binnen hun budget aan een bij hun legale status horende motor komen: ze gaan klassiek rijden.

Op die manier heb je voor een bedrag tot een euro of 1200 max. een 125 cc machine die niet alleen betaalbaar is, maar ook vaak is onder te brengen in en klassiekerverzekering en die onder een in elk geval gereduceerd houderschapstarief valt.

En zo een alternatieve 125 cc kan er nog vet kewl uit zien ook!

Zo’n Hercules K125 BW is omvalbestendig, heeft een echt lederen koffer en een uniek spijkerende 123 cc Sachs tweetaktkrachtbron die met de huidige kwaliteit tweetaktolie makkelijk 1 op 40 in plaats van 1 op 25 gesmeerd kan worden. En mocht je zo’n ding in goede staat maar nog zonder kenteken vinden? Dan betaal je er minder dan 1000 euro voor en na een afspraak met de RDW heb je hem binnen de kortste keren ingeburgerd.

En dat pa dan boodschappen gaat doen op de Hercules van zoon of dochterlief?

Moet kunnen!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws