Nieuws

100 Years-uitvoeringen BMW R nineT en R18

Het is komend jaar op de kop af een eeuw geleden dat BMW de R23 presenteerde, het startpunt voor BMW Motorrad ook. Om dat moment te vieren, presenteert de Duitse fabrikant exclusieve 100 Years-versies van de R nineT en R18. Van elk worden er slechts (en heel toepasselijk) 1.923 geproduceerd.

De R nineT is met zijn klassieke roadster-design en lucht/oliegekoelde boxer-twin al een bijzonder stijlvolle verschijnen, maar 100 Years-uitvoering doet er nog een schepje bovenop. Lak en chroom wordt al vele jaren als combinatie toegepast en binnen BMW is de R75/5 met zijn verchroomde tankflanken en zijpanelen daar een sprekend voorbeeld van. Deze stijl vormde de inspiratie voor het Classic Chrome Surface-concept voor R nineT 100 Years, en ook de R18 100 Years trouwens. Bij beide modellen is de tank afgewerkt met een combinatie van zwarte lak, chroom en een dubbele witte striping, gecompleteerd door een kneepads en een 100 Years badge.

Chroom vind je ook op de cover van de achterzijde van het zadel, uitgevoerd in zwart en ‘oxblood’-rood, van de R nineT. Ook het zwarte voorspatbord is voorzien van dubbele witte striping. Stemmig zwart zijn verder de voorvorkrubbers en de luchtinlaat, terwijl verschillende Option 719-onderdelen het plaatje afmaken. De wielen met zwarte velgranden komen uit het Option 719-rek, en daaruit zijn meteen ook maar het Option 719 Shadow pakket I en II meegepakt, met onder andere kleppendeksels, buddyseathouders, oliedop van gefreesd aluminium, verstelbaar rem- en koppelingshendel, voetsteunen, stuur, spiegels van gefreesd aluminium. Het geheel wordt afgetopt met adaptieve bochtverlichting en het Comfort pakket met handvatverwarming.

Ook de R18 100 Years is, naast het al genoemde kleurenschema, voorzien van Option 719-extra’s. De zadelbekleding bijvoorbeeld, in zwart en ‘oxblood’ rood en afgewerkt in een diamantvormig patroon. Verder zien we veel chroom, onder andere op stuur, stuurklemmen, stuurgewichten, schakelpedaal, voetsteunbevestiging, spiegelbehuizing, hoofdremcilinder, remklauwen en kleppendeksels. Andere fraaie features op de R18 100 Years zijn de verchroomde Akraovic uitlaatdempers, Headlight Pro met adaptieve bochtverlichting, achteruitrijhulp, cruise control en handvatverwarming.

Voor beide modellen zijn optioneel trouwens nog veel meer accessoires leverbaar. Kijk hier voor meer informatie.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws