Nieuws

007-Triumph voor 138.600 Britse pond onder de hamer

De originele Triumph Scrambler 1200 XE uit de blockbuster ‘James Bond – No Time to Die’ is onlangs bij het Londense veilinghuis Christie’s voor de lieve som van 138.600 Britse pond onder de hamer gegaan.

Filmvoertuigen zijn altijd bijzonder. Of het nu om de Nissan Skyline uit The Fast and the Furious gaat, de Kawasaki GPZ900R uit Top Gun, de Interceptor uit Mad Max of de Harley-Davidson Hydra Glide uit Easy Rider. Ze geven een bijzondere touch aan een film (mits het motorgeluid klopt…) en groeien vaak uit tot een populair fenomeen. 007-agent James Bond is vooral bekend om zijn voorliefde voor Aston Martin, maar in de laatste Bond-film No Time to Die maakt deze Triumph Scrambler 1200 XE een spectaculaire entree in het begin van de film. De Triumph werd gereden door hoofdrolspeler Daniel Craig en een stuntman. Dit exemplaar werd door veilinghuis Christie’s geveild in het kader van een liefdadigheidsactie ter gelegenheid van 60 jaar James Bond en bracht liefst 138.600 Britse pond op (omgerekend ongeveer € 157.500,-). Veel meer dan de 20.000 tot 30.000 pond waar vooraf rekening mee was gehouden.

Een kleine ‘maar’ is er wel. Deze Scrambler XE is puur als stuntmotor gebruikt, wat betekent dat er in Groot-Brittannië geen homologatie is voor weggebruik. Ook een framenummer ontbreekt. Echt iets voor verzamelaars dus. Wie de 007-Triumph heeft gekocht, is niet bekend gemaakt. De opbrengst komt volledig ten goede aan een Engels hospice.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

BMW wint aanbesteding politie

BMW wint aanbesteding politie

19 juni, 2024

BMW Motorrad heeft opnieuw de aanbesteding van de politie gewonnen, waardoor het naar verwachting de komende 7 jaar ...

Overig nieuws