Roadrunner Motoren Velp

« Terug naar overzicht Roadrunner Motoren Velp

“Eigenlijk ben ik metaalbewerker van beroep, maar de laatste keer dat ik een bankschroef heb aangeraakt was op school.” Aan het woord is Hans Juyn (48), samen met Dirk Derksen de drijvende kracht achter Roadrunner Motoren uit het Gelderse Velp. Een motorzaak met een historie die terugloopt tot 1 januari 1975, al kwam Juyn pas in 1986 de gelederen versterken. “Eerst nog als werknemer, tot zich in 1994 de kans voordeed om samen met mijn huidige compagnon, tevens één van de oprichters trouwens, de zaak te gaan runnen. Een mooie kans. Ik kende het bedrijf natuurlijk al, maar veel belangrijker was dat een eigen zaak al lang door mijn hoofd spookte.”
Met de frisse wind die er door het bedrijf waaide, veranderde er ook een hoop. Grootste verandering was wel de verhuizing in 2004 van Rheden naar een nieuw en veel ruimer pand in het nabijgelegen Velp. En het daarop volgende hernieuwde dealerschap van Suzuki. “Al vanaf het begin waren we officieel dealer van Suzuki, daar kwam in 1984 Yamaha bij. Wegens ruimtegebrek hebben we op een gegeven moment echter helaas een keus tussen beide moeten maken. Toen we echter weer beter behuisd met voldoende ruimte zaten, was de keus heel snel gemaakt.” Dat de liefde diep zit blijkt wel wanneer Juyn met gepaste trots toevoegt: ”Wist je trouwens dat we in 1984 nog met een Suzuki GS1000 in een Bakker frame de 24 uur van Le Mans hebben gewonnen? Henk van der Mark en Dirk Brand als eerste Nederlanders ooit. De beker staat hier nog voor me!”
Het sportieve gehalte van Roadrunner is sowieso groot. Dat blijkt niet alleen uit het feit dat ieder jaar tijdens de TT de deuren van de zaak “tot de stomme verbazing van menig motorrijder” op slot gaan, maar zeker ook uit de persoonlijke voorkeur van Juyn, die in z’n vrije tijd graag een rondje mag blazen op een B-King of FZ1. En daarnaast ook nog één keer per jaar gaat circuit rijden met de Docshop Advanced Riding Events op Cartagena. Persoonlijke voorkeur en zakelijke markt lopen echter niet per definitie met elkaar in de pas. “Vroeger behelsde 60% van onze verkoop supersports, dat is al lang niet meer zo. De aandacht voor naked bikes groeit en daarnaast zie ik door het groeiende fileprobleem ook de scooter een flinke opmars maken. We hebben er hier zelfs een paar staan die je vrijblijvend 24 uur gebruiken. Kunnen mensen tenminste zelf ervaren hoe het is om sneller thuis te zijn!”

Roadrunner Motoren, Larensteinselaan 45, 6882 CV, Velp, tel. 026-495 1125, www.roadrunnermotoren.nl

Winkel overzicht