Motorzaak in de Picture: Motor Oost

« Terug naar overzicht Motorzaak in de Picture: Motor Oost
Op een prachtige locatie in het Overijsselse Enter, vlak langs de A1, opent Motor Oost komend Paasweekend officieel de deuren van haar gloednieuwe pand. “Dezelfde Twentse nuchterheid die iedereen al van ons gewend was, maar dan op een nieuwe plek”, vertelt een trotse Rianne Blanken, die samen met haar man Sander al jaren het bedrijf runt.

“Ons nieuwe 1.200 m2 grote pand aan De Bleek 20 is niet per se groter dan ons oude onderkomen, maar wel helemaal naar wens en vooral veel praktischer ingericht. Zo hebben we nu een grotere werkplaats, ruimere opzet bij de kleding, een apart vertrek voor de winterstalling. En omdat het een nieuw pand is, is alles ook een stuk moderner.” Maar uiteraard is motorzaak Motor Oost veel meer dan alleen een mooi gebouw.

Twentse nuchterheid
“Bij ons is de klant ook echt klant. We proberen iedereen die bij Motor Oost binnenloopt van A tot Z te helpen. Hebben ze een vraag, dan bieden wij een luisterend oor. En dan maakt het niet uit op welk gebied. We hebben een goede werkplaats met specialisten op het gebied van techniek en elektronica. En past een kledingstuk net niet helemaal goed, dan springen we snel achter de naaimachine om bijvoorbeeld een mouw iets te verlengen of de taille iets in te nemen. Misschien wat minder hip, maar daar draait het niet om. Een tevreden klant is veel belangrijker.” Het is een aanpak die duidelijk aanslaat, want Motor Oost is al tientallen jaren een vast gegeven in de regio.

“Met de officiële opening is Sander precies 30 jaar eigenaar en in totaal bestaat het bedrijf al zo’n 49 jaar”, legt Rianne uit. In de tussentijd is het bedrijf uitgegroeid tot dé Suzuki-dealer voor Enter/Almelo en omgeving. Daarnaast levert Motor oost alle Japanse en Europese merken en is er een uitgebreid kledingaanbod aanwezig in de winkel. “Met Pasen, tijdens de opening staat onze showroom uiteraard weer boordevol nieuwe en jong gebruikte motoren voor zeer aantrekkelijke prijzen. Waaronder de gloednieuwe Suzuki Katana.”

Het bedrijf dat ooit in Rijssen opgericht werd, gaat in Enter dus vol gas door. “We zijn immers nog veel te jong om met pensioen te gaan en het werken met motoren en motorrijders is toch ook veel te leuk.” Iedereen die graag een kijkje wil komen nemen bij Motor Oost is van harte welkom.

De feestelijke opening vind plaats op 20 en 22 april van 11.00 tot 16.00 uur.
Motor Oost, De Bleek 20, 7468 DL Enter

Meer > Motorzaak in the Picture.

Winkel overzicht