Motorexperts Menaam (Fr)

« Terug naar overzicht

Op je zestiende als leerling monteur beginnen bij een gerenommeerde motorzaak, om jezelf binnen een paar jaar op te werken tot chef werkplaats en tweede man binnen diezelfde onderneming, dat is niet velen gegeven. Toch reikte de ambitie van Hendrik-Jan Boerrigter (31) verder. Samen met Paula Inia (40) van Paula’s motorkleding opende hij daarom in 2012 in het Friese Menaam de deuren van het gecombineerde bedrijf H.J. Motoren en Paula’s motorkleding. “De ambitie om ooit een eigen zaak te runnen was er altijd al, het ondernemersdiploma had ik daarom ook al op zak, je weet maar nooit wat er op je pad komt hè. Dat bleek uiteindelijk een kennis van me, die had een pand vrij en ondanks dat m’n vrouw destijds hoogzwanger was, besloot ik toch maar de stap te nemen.
Een kwalitatief hoogwaardige transparante werkplaats, dat was het initiële plan, maar via een gezamenlijke kennis kwam ik met Paula in contact. Zij had al een jaar of vijf een motorkledingbedrijf met reparatie-atelier en was op zoek naar een grotere ruimte. We hebben een gesprek gehad en binnen tien minuten wisten we het al, we gaan dit samen doen!”

In april 2012 was het zover en wat volgde was niets meer dan een vliegende start. “In mijn ondernemingsplan stond dat ik als eenmanszaak zou starten en als het dan na vijf jaar voldoende druk zou zijn, dat ik dan alles zou heroverwegen.
Dat heroverwegen begon echter al eerder, al na acht maanden kwam er iemand part-time bij en inmiddels zijn er vier man in vaste dienst, met daarnaast nog drie man voor het verrichten van hand-en-span diensten. Ook het idee van enkel een werkplaats moesten we herzien, gaandeweg de tijd kwamen er steeds meer mensen die graag via ons een nieuwe of gebruikte motor wilden aanschaffen, dan wisten ze tenminste wat ze kochten. Uiteindelijk ga je daar dan ook in mee.” De zaak maakt in een korte tijd dus een forse groei door, zelfs in die mate dat in januari van dit jaar een hagelnieuw, beduidend groter pand aan de Jan Flamelingstrjitte 1 is betrokken, met dealerschappen van Kawasaki en Mash. “Daarmee werd het ook tijd voor een nieuwe naam en een frisse nieuwe uitstraling. Samen zijn wij nu Motorexperts. Een gloednieuw logo en nieuwe, allesomvattende website maken deel uit van onze toekomstvisie.”
Waaraan dit succes te danken is? “Een combinatie van factoren denk ik, we hebben inmiddels een breed pallet aan diensten, maar dat is zo gegroeid door onze persoonlijke, klantgerichte benadering. Dat is ook wel iets waar we goed voor waken, groei mag nooit ten koste gaan van onze service. Echter, onze echte kracht is dat Paula en ik elkaar naadloos aanvullen. Ik was nooit zo hard gegroeid zonder Paula, Paula was nooit zo hard zonder mij. We vormen een twee-eenheid, bij ons maakt één plus één drie!”

Motorexperts, Jan Flamelingstrjitte 1, 9036 VM, Menaam, tel. 0518-419 650, www.motorexperts.nl

Winkel overzicht