Motorcentrum Gommans en Jansen, venlo

« Terug naar overzicht Motorcentrum Gommans en Jansen, venlo

Toyota dealerbedrijven in Venlo en Roermond, INQAR autoverhuur-vestigingen, dealer van Orange Camp campers, Bosch Car Service-specialist; op mobiliteitsgebied heeft Gommans en Jansen uit het Limburgse Venlo nogal wat vingers in de pap. Alleen in de tweewielerbranche ontbrak die vinger nog. Maar nu niet meer, in de afgelopen maanden verrees aan de Rudolf Dieselweg in Venlo namelijk een hagelnieuw pand, waar op 21 mei jongstleden Honda Exclusief-dealer Motorcentrum Gommans en Jansen officieel haar deuren opende. Volgens Bart Marcelissen, samen met Geert Joosten al sinds 1986 de drijvende kracht achter de Limburgse onderneming, een keuze die zowel met hoofd als hart werd gemaakt: “We willen inzetten op een zo breed mogelijk mobiliteitsbereik en daar horen motoren natuurlijk bij. Wil iemand zijn auto of camper inruilen voor een nieuwe motor, dan kan dat bij ons. Een motorrijder die voor zijn vakantie een camper wil huren? Ook geen probleem. Het Motorcentrum biedt ons de mogelijkheid om nog breder in te zetten op mobiliteitsvlak, de basisgedachte erachter is dus absoluut commercieel. Maar in alle eerlijkheid, Geert en ik zijn allebei al van jongs af aan fanatiek motorrijder, ik kwam op m’n vijftiende al met de motor op school, er zit dus ook wel voor een groot deel passie achter de beslissing.”
Ondanks dat zowel auto’s, campers als motoren onder het kopje mobiliteit kunnen worden geschaard, heeft een motorrijder toch heel andere verwachtingen van zijn dealer dan een automobilist. Iets dat beide ondernemers als geen ander beseffen: “Het is een heel andere tak van sport inderdaad. Om maar een klein voorbeeld te noemen, de tweede verdieping van de zaak is volledig ingericht als kledingshop, maar daar hebben we totaal geen ervaring mee. Daarvoor hebben wij dan ook een dame aangenomen met jarenlange ervaring in de motorkledingbranche. En dan is dit een praktisch voorbeeld, maar het begint allemaal al met het feit dat het gevoel moet kloppen. Het eerste wat motorrijders doen bij binnenkomst is op zoek gaan naar de koffieautomaat en –tafel, doe ik zelf ook altijd. Het moet lekker ongedwongen zijn, dus bij ons geen stropdassenmentaliteit. Geen fratsen!”
Kortom, er breken mooie tijden aan voor Marcelissen en Joosten, maar ook spannende. “Het is niet zo dat we een bestaande zaak met eigen klantenbestand overnemen, we moeten helemaal vanaf nul beginnen. Maar onze kracht schuilt in de Honda Exclusief-formule, het hele pand is ingericht conform de Honda huisstijl en we kunnen onze klanten heel gericht en specialistisch adviseren. Over een jaar vanaf nu hebben we absoluut onze plek in de motorwereld gevonden, daarvan ben ik overtuigd. Sowieso, we hadden de deuren nog niet eens open, of ze stonden al voor de deur. Neuh, dat komt wel goed!”

Vrijdag 27 mei tot en met maandag 30 mei staat bij Motorcentrum Gommans en Jansen volledig in het teken van de officiële ‘Grande Opening’, dagen met flinke korting  op kleding en helmen en extra korting op de Special Edition pakketten voor diverse Honda-modellen.

Motorcentrum Gommans en Jansen, Rudolf Dieselweg 28A, 5928 RA, Venlo, tel. 077-324 1104,www.gommans-jansen.nl

Winkel overzicht