Hannamax Motorsport

« Terug naar overzicht Hannamax Motorsport

Een cross- en offroadliefhebber pur sang en telg uit een rasechte ondernemersfamilie: voor Han van den Oord, eigenaar van Hannamax uit het Gelderse Hedel, komen in 2004 de belangrijkste verhaallijntjes van zijn leven echt samen. Hij werkte in het goed lopende familiebedrijf (reisbranche), dat op een gegeven moment echter wordt verkocht. Op zoek dus naar een nieuwe uitdaging en die vindt hij in zijn grootste passie: als weliswaar hobbymatige, maar ook fanatieke crosser heeft Van den Oord namelijk altijd het idee dat hij wel erg ver voor zijn hobby moet rijden. En dat gat wil hij graag zelf gaan opvullen. “We hadden ook het huidige bedrijfspand tot onze beschikking, dus de mogelijkheden lagen er gewoon. Maar belangrijker is misschien nog wel dat we, mijn echtgenote Natasja was eveneens werkzaam in het familiebedrijf, ook echt toe waren aan iets anders. Ons familiebedrijf was enorm gegroeid, wat er toe leidde dat we uiteindelijk geen of nauwelijks contact meer hadden met de eindgebruiker en werkvloer, en dat misten we.”
In Suzuki en KTM vond Van den Oord de partners waarmee hij zijn plan, misschien wel droom, kon verwezenlijken. In 2004 opent offroad motorsportspecialist Hannamax – een combinatie van Han, de eerste letters van de naam van Natasja en Max (“dat maakt het lekker af”) – zijn deuren, strategisch gelegen centraal in het land tussen ’s-Hertogenbosch en Zaltbommel en op amper één minuut van de A2. In dat eerste decennium profileert de Gelderse onderneming zich als een echte offroad motorsportspecialist. “Verkoop van wegmotoren deden we nog niet, we hebben ons bewust exclusief op de offroadsport gericht. Alles in deze branche was nieuw voor ons, we hadden onze handen er aan vol en wilden niet in zeven sloten tegelijk lopen. Met succes, we durven wel te stellen dat we ons, in een relatief kort tijdsbestek, hebben opgewerkt tot de gevestigde orde in crossland.”

Afgelopen jaar is daar echter verandering in gekomen, in de showroom in Hedel is vanaf nu namelijk het hele KTM-gamma te bewonderen. Han van den Oord: “Het was ons al vaker gevraagd door KTM en we hebben altijd de boot afgehouden, maar nu was de tijd er simpelweg rijp voor. Driekwart van onze medewerkers komt uit de wegmotorbranche en zij hebben ons ervan overtuigd dat het gamma wegmotoren van KTM de perfecte aanvulling zou zijn op de werkzaamheden binnen ons bedrijf, reparatie en onderhoud aan wegmotoren deden we namelijk al. We zijn nu full range KTM-dealer, doen niet alleen de road en offroad motoren, maar ook ATV’s en elektrische motorfietsen.”
Han en Natasja hebben aan den lijve ondervonden hoe het leven in een jaartje of tien kan veranderen, ten goede gelukkig: “Natuurlijk, we moeten er hard aan trekken, niets gaat vanzelf. We zijn zes dagen per week geopend met drie koopavonden, komen zelf nauwelijks nog aan rijden toe, maar toch staan we iedere dag met een grote glimlach en een enthousiaste club medewerkers in de zaak. En daar draait het uiteindelijk om!”

HANNAMAX Motorsport BV, Kronenburgpark 5, 5321 JM, HEDEL, tel. +31 (0)73-599 5536,www.hannamax.nl

Winkel overzicht