Nieuws

Yamaha Digital Ride Out

Soms zijn initiatieven die in de coronaperiode door de anderhalvemetersamenleving zijn ontstaan zo leuk dat ze ook nu nog bestaan. Yamaha’s Digital Ride Out is het perfecte voorbeeld. Ook nu weer is er met deze digitale puzzelrit een MT-07 te winnen en daarnaast tal van andere leuke prijzen. Nieuw is dat de routes dit jaar ook door België en Luxemburg voeren.

Misschien weet je het nog van de vorige keer, maar voor de zekerheid leggen we nog even snel het concept uit. De Digital Ride Out is een mix van een ‘real life’ toerrit met digitale elementen. Voor dat laatste download je de gratis Digital Ride Out app (voor iOS en Android). Met behulp van die app beantwoord je onderweg vragen en daarmee zijn punten te vergaren. De persoon die aan het eind van de rit de meeste punten heeft, gaat er vandoor met een nieuwe MT-07 met een nieuwprijs van € 8.999,-. Als ‘troostprijs’ heeft Yamaha ook nog een MT-jack met TomTom Rider 550 met APV (waarde € 399,95), nog eens acht TomTom Rider 550’s met APV ter waarde van € 399,95 en diverse maandprijzen beschikbaar. De toerriten zijn in alle provincies van Nederland én dit jaar voor het eerst ook in België en Luxemburg uitgezet. Alle ritten en hebben een Yamaha-dealer als begin- en eindpunt.

Deze tocht begint bij TopMoto in Apeldoorn. Super lang is de route niet, super mooi wel. En dat heeft alles te maken met de afwisseling die deze route biedt. Na een kort traject om Apeldoorn uit te komen, gaat het met een mooie slinger over de snelweg A50 heen, richting het grazige gebied tussen Apeldoorn en Deventer. Dat wordt gescheiden door de IJssel en het duurt dan ook niet lang voor je, na eerst langs een aantal prachtige oude landhuizen te zijn getoerd, op dijk langs deze rivier zit. Hier moeten de eerste vragen worden beantwoord en daarna wordt de rivier in noordelijke richting gevolgd. Even voorbij Wijhe gaat het vervolgens weer het groen in richting het historische stadje Hattem. Vlak daarna wordt de IJssel weer opgepikt richting Zalk, een bijzonder fraai gedeelte. Voorbij het gehuchtje De Zande volgt opnieuw de verkoeling van de groene Veluwse bossen. Heerlijk om je hoofd even leeg te maken. Maar opgelet, ook hier wachten nog een paar opdrachten, onder andere bij het schilderachtige Kasteel Staverden, dat als achtergronddecor moet dienen voor een staatsieportret van je motor.

Gerelateerde artikelen

Compacttest Zero DSR

Compacttest Zero DSR

4 juli, 2024

Minimaal 161 kilometer zonder bijladen belooft de A2-vriendelijke Zero DSR. Die uitdaging nemen we graag aan, ...
Lezerstest Suzuki 2024-modellen

Lezerstest Suzuki 2024-modellen

4 juli, 2024

Suzuki blaast de laatste jaren flink in de bus met talrijke nieuwe modellen en zelfs een compleet nieuw platform ...
Eerste Test QJ Motor SRK800RR

Eerste Test QJ Motor SRK800RR

4 juli, 2024

QJMotor debuteert dit jaar op de Benelux-markt met meteen al een behoorlijk complete modellenlijn. Het sportieve ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-