Nieuws

Willem I College Europacup

In het hol van de leeuw maakten twee Hollandse deelnemers aan de Europacup Motortechniek gehakt van de concurrentie. Piepjong technisch talent bestaat absoluut bewijzen Sem van Voorden en Sebastiaan Steemers. Aan ambities hebben de twee eveneens geen gebrek.

Half februari vonden in Münster de Europese finales plaats van de vakwedstrijden voor tweewielers: de Europacup Motortechniek en Fietstechniek. Europese MBO-studenten voerden tijdens de wedstrijden opdrachten uit die zij in de dagelijkse praktijk als BBL-studenten ook tegenkomen. Sem van Voorden (21) en Sebastiaan Steemers (21), twee studenten van het Koning Willem I College, haalden respectievelijk de eerste en tweede plaats bij de wedstrijd Motorfietstechniek. Een knappe prestatie want het duo nam het op tegen MBO-studenten uit Polen, Tsjechië, Duitsland, Denemarken, Frankrijk en Zwitserland.

Twee weken later treffen we het jonge sleuteltalent op de Motorbeurs Utrecht. De trots over het eindresultaat knalt er letterlijk nog steeds vanaf. Terecht, deze heren hebben vooraf flink geïnvesteerd in de sleutelwedstrijd. Acht maandagen op rij gingen ze in alle vroegte naar school om tot in den treure mogelijke opdrachten te oefenen. Na die lange en inspannende dag gingen ze ’s avonds naar de avondschool om hun gewone schooluren te volgen. Proforma organiseerde het Koning Willem I College nog een onderlinge competitie, maar het was eigenlijk bij voorbaat duidelijk dat de gedreven Sem en Sebastiaan de gedroomde ambassadeurs van de school waren.

Technisch inzicht en ambitie gaan hand in hand bij dit tweetal. Het is ook niet voor niks dat beiden op school de hoogste opleiding ‘Technisch specialist’ volgen of willen gaan volgen. Sebastiaan: “Ik leer zo veel, puur omdat het me boeit. Als monteur wil ik straks ook het hoogst mogelijke bereiken. En deze competitie is nu al de plek om te bewijzen wat ik allemaal kan.” Ook Sem is ambitieus en daar past het winnen van de sleutelcompetitie goed bij. “Van iedereen die meedeed ben ik de beste. Dat is natuurlijk goed voor je naam. Aan deze wedstrijd mag ik niet meer meedoen, maar de wereldwijde Skills Heroes wedstrijd lijkt me ook nog wel wat.”

De liefde voor techniek zat er voor het duo al snel in. Sebastiaan: “Het begon met skateboards maken en daarna kwamen de Spartamet en brommertjes. Zes uur sleutelen voor vijf minuten rijden. Ik heb een passie voor tweewielers. Auto’s kunnen best mooi zijn, maar ik heb er niets mee.” Sem is door zijn motorgekke vader erfelijk belast, maar beschikt in tegenstelling tot Sebastiaan nog niet over een rijbewijs. “Een motor heb ik al wel. Een Yamaha R6 voor op het circuit. Ik ben wel begonnen met mijn rijbewijs omdat het handig is voor mijn werk (Arie Molenaar, red.). Als ik een motor een beurt heb gegeven of een storing heb verholpen, moet ik altijd aan een collega vragen of hij een testrit kan maken.” Sebastiaan (Simako BDM, red.) kan ondertussen niet wachten tot hij zijn A2 BMW G310R kan inruilen voor de nieuwe F900GS.

Gerelateerde artikelen

Rij-impressie Moto Morini X-Cape

Rij-impressie Moto Morini X-Cape

20 juni, 2024

Het had zo mooi kunnen zijn. Aansluitend aan m’n 100Colls-avontuur – zie MotoPlus 11 – stond er een mooie ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-