Nieuws

Update duurtestpark

Moto Guzzi V85 TT: nee, dit is niet wat je misschien denkt. Noch de duurtest-Guzzi noch de rijder van dienst had iets verkeerd gedaan. We waren bij een bijzondere politieactie met agenten uit vier landen. Geheel vrijwillig dus.

Normaal gesproken proberen we ontmoetingen met dit soort bontgekleurde BMW-RT-boxers zoveel mogelijk te vermijden, zeker als de zwaailichten ook nog eens geactiveerd zijn. Vooral ook omdat je de duur en afloop van een dergelijke ontmoeting al naar gelang de aanleiding voor dit samenzijn maar in beperkte mate zelf in de hand hebt. Maar geen regel zonder uitzondering. De hier afgebeelde foto werd gemaakt door een collega die aanwezig was bij deze jaarlijkse gezamenlijke politieactie in het bij motorrijders populaire grensgebied tussen Duitsland en Luxemburg. Doel van de oefening: aandacht voor verkeersveiligheid vragen en aanwezigheid laten zien.

33.415 km
Modeljaar: 2021
Begin test: september 2021
Laatste bijdrage: woon/werkverkeer (zo’n 30 kilometer enkele reis). Verbruik 1 op 22,2
Op de planning: de lekkende keerring van een vorkpoot vervangen, en de remblokken eveneens

Triumph Speed Triple 1200RR
Onze dubbel-R Speed Triple werd in de wintermaanden voorzien van een stel clip-ons van ABM (www.ab-m.de). Het monteren van deze bijzonder mooi gemaakte en 469 euro kostende kit is geen enorm klus, maar ook geen beginnersklusje, temeer daar de remleiding verlengd (en uiteraard opnieuw gevuld en ontlucht) moet worden. Goed te zien op de foto’s staan deze meervoudig verstelbare stuurhelften tot 50 millimeter hoger en 40 millimeter breder dan de standaard clip-ons. Daardoor wordt de zitpositie duidelijk meer ontspannen en comfortabeler. Helaas beperken de eigen armen het zicht naar achteren in de spiegels bijna volledig. Daarnaast gaf het ABS onlangs een foutmelding, en de joystick voor de menubediening van het dashboard werkt niet goed meer. Samen met de terugroepactie voor de radiateur reden genoeg om een bezoekje aan de dealer te brengen.

9.739 km
Modeljaar: 2022
Begin test: juni 2022
Laatste bijdrage: de joystick voor de bediening van het TFT-display heeft kuren, ABS geeft foutmelding
Op de planning: een bezoekje aan de dealer om joystick en ABS te laten checken

Aprilia Tuono 660
Een mens heeft altijd de neiging om zichzelf en soms ook zijn voertuig van de massa te onderscheiden. En dus kreeg de Aprilia voor 250 euro een set sportspiegels van SW-Motech aangemeten (www.splashdesign.com). Links op de foto SW-Motecht, rechts het origineel. Het belangrijkste verschil zit hem in de betere looks en de mogelijkheid om de spiegelsteunen te verlengen. Helaas ging de rechter spiegel kort na de montage verloren, aangezien deze niet correct was vastgezet.

25.540 km
Modeljaar: 2021
Begin test: september 2021
Laatste bijdrage: verder geen bijzonderheden te melden over de Tuono
Op de planning: het spiegelprobleem rechts verhelpen

Honda CRF1100L Africa Twin Adventure Sports
De Honda heeft de laatste tijd aardig zijn kilometers gemaakt, onder andere op een tripje naar Noord-Spanje voor deelname aan ‘100 Colls’ (zie ook MotoPlus 12/2023). Inmiddels hebben we de originele set banden laten vervangen door een verse set Michelins Anakee Adventure en hebben we het DCT-systeem laten ‘kalibreren’, aangezien we de indruk hadden dat we het handmatig te veel aan het ‘overrulen’ waren. Daarover later meer, maar de eerste indruk is dat dat nu minder nodig is.

9.216 km
Modeljaar: 2023
Begin test: april 2023
Laatste bijdrage: set nieuwe banden en check van het DCT-systeem
Op de planning: onderhoudsbeurt en een trip naar de grote Alpenmasters-test met onze zusterbladen

Gerelateerde artikelen

Eerste Test QJ Motor SRK800RR

Eerste Test QJ Motor SRK800RR

4 juli, 2024

QJMotor debuteert dit jaar op de Benelux-markt met meteen al een behoorlijk complete modellenlijn. Het sportieve ...
Compacttest Zero DSR

Compacttest Zero DSR

4 juli, 2024

Minimaal 161 kilometer zonder bijladen belooft de A2-vriendelijke Zero DSR. Die uitdaging nemen we graag aan, ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-