+ Plus

Toertip – Schwyz

Het stadje Schwyz – onlosmakelijk verbonden met de Zwitserse geschiedenis – herbergt de oorspronkelijke oprichtingsoorkonde van het Zwitsers Eedgenootschap uit 1291. Nog interessanter: het ligt midden in een uitdagend toerlandschap.

Zwitserland doet een motorhart sneller kloppen! Namen als de Vierwaldstättersee of Walensee beloven een waar landschappelijk panorama met flordachtige, langgerekte wateroppervlakken en bergcoulissen. De bergpassen hier zijn een waar genoegen om te rijden. Met de Grimsel- en de Furkapas gooit dit gebied twee van de hoogste en meest markante Alpenpassages in de strijd. Maar dit afwisselende gebied gaat ook de diepte in, tussen de smalle rotsen van de Schöllenschlucht bijvoorbeeld.

 

Behoefte aan nog meer afwisseling? Toeristentrekpleisters als de Rhone-gletsjer of het wereldberoemde ski-oord Andermatt horen bijna tot de verplichte kost voor Japanse toeristen, maar voor motorrijder loont het hier ook absoluut de moeite om even uit het zadel te komen. Zit je er weer op, pak dan wat onbekendere en intieme bergpassen als Glaubenbüelen of Ibergereg even mee. Je vindt er fantastische bochten.

Gerelateerde artikelen

Eerste Test Indian Scout

Eerste Test Indian Scout

25 april, 2024

Met honderdduizend verkochte units sinds 2015, goed voor ruim veertig procent van de totale verkopen, kun je wel ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-