Tjerk Bosman en zijn ASO 500

« Terug naar Mijn Trots

Vooruit, de ASO 500 is niet helemaal van Tjerk Bosman. Hij is trots eigendom van Karel van der Leek, die Tjerk heeft aangesteld als zijn persoonlijk poetsmanager. Tjerk is namelijk helemaal gek van motoren, alleen zit zelf rijden er door zijn verstandelijke handicap er niet in. Maar de poetszorg over de motoren van ‘zorgvader’ Karel vergoedt veel. Bovendien vergezelt hij Karel tijdens circuitdagen en heeft hij inmiddels een baantje bij een echte motorzaak.

“Ik ga al een hele poos mee met Karel naar de circuits. Toen hij nog racete naar Cup-races en nu veel naar circuitdagen op Assen en Francorchamps. Daar ben ik zijn snelheidsmanager. Duim omhoog als hij sneller gaat en duim omlaag als het langzamer gaat. Op de circuits kent iedereen me wel. Ik kan overal binnen lopen, vindt niemand erg. Alleen bij de nieuwe teams kennen ze me nog niet allemaal, dus hopelijk vinden ze het niet erg als ik ook even bij hun kom kijken als ik richting de baan loop.
Ik poets de R6 racemotor van Karel, dat is belangrijkwerk, want de sponsornamen moeten goed zichtbaar zijn. Maar ik poets ook al zijn andere motoren en deze die we nu mee hebben. En deze klinkt erg goed. Maar ik vind alle geluiden van Karel geweldig…van de motoren dan hè!
Sinds een tijdje heb ik ook een baantje bij een echte motorzaak, Hemo Motoren in Hekelingen. Daar mag ik van alles doen. De oude banden weggooien, poetsen en ik heb er ook al een keer een Aprilia uit elkaar gehaald. Die was voor de sloop. Daar leer ik veel, dus als Karel nu ergens niet uitkomt met een motor kan hij twee dingen doen: of naar mijn bedrijf gaan of een belletje naar mij plegen, dat ik vanuit mijn werk even langs kom om hem te helpen. Mooi toch?”