+ Plus

Test 6 betaalbare textielcombi’s

Appel, wat eten en drinken, een leuke motorfiets en een onderhoudende route; veel meer heb je niet nodig voor wat basic motorplezier. En tegenwoordig hoeft een passende outfit je ook niet meer een rib uit je lijf te kosten. Of de aloude wijsheid ‘goedkoop is duurkoop’ ook hier geldt, bewijst deze uitgebreide test met zes betaalbare allround textielcombi’s.

Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn. De motor pakken, wegrijden, om vervolgens van weg en landschap te genieten. Gewoon nieuwe indrukken opdoen, op een kort rondje rond huis, of lekker in het buitenland, het maakt feitelijk niet eens uit. Toeren met de motor is immers één van de meest ultieme vormen van genieten van je vrijheid. De reden ook waarom vele opstappers en herintreders überhaupt kiezen voor een gemotoriseerde tweewieler als vervoermiddel. Die ultieme vrijheid wil echter ook nog wel eens een vroegtijdig zijn Waterloo vinden, met name wanneer de weliswaar enthousiaste, maar ook onwetende nieuwrijder als gevolg van ondeugdelijke kleding er bij een eerste regenbui als na twee minuten door nat en koud tot op het bot bij staat. Ineens lijkt dan dat emotieloze, saaie koekblik dankzij dak en verwarming toch helemaal zo gek nog niet.
De slimme toerrijder echter, is op alles voorbereid en kiest voor een allseason outfit die in alle bekende weertypen zijn mannetje staat: regen, wind, zon, nachtelijke kou en verstikkende stadse hitte. En natuurlijk moet het pak ook nog rijkelijk bescherming bieden wanneer het asfalt eens een keer meer naderbij komt dan eigenlijk de bedoeling was. Dat zijn nogal wat eisen, maar textielcombi’s met een membraan (wel of niet uitneembaar) hebben zich inmiddels door het ronduit flexibele karakter met variabele weersbescherming al lang en breed als eerste keus voor toerritten bewezen. De meeste pakken functioneren uitstekend, maar daar kleeft vaak dan ook wel een vrij heftig prijskaartje aan. In het high-end segment moet je niet schrikken van een bedrag van boven de 1.500 euro voor broek en jas. Geen kattenpis, zeker niet in de wetenschap dat het saldo van de (her)opstapper daarnaast ook nog voldoende rek moet geven voor een motorfiets, helm, laarzen en handschoenen.

“Kan dat nou niet anders?”, vraagt Bennie Jolink zich (over andere financiële zaken weliswaar, maar toch…) in een reclame voor een landelijke bank terecht hardop af. En dat kan gelukkig, al vanaf iets meer dan € 250,00 hangt er een gelikte textielcombi in je garderobekast. Maar dan, ‘goedkoop is duurkoop’ luidt een oud gezegde niet voor niets, dus is de vraag gerechtvaardigd of het besparen zich in deze wel loont? We hebben zes aantrekkelijke geprijsde combi’s aan een uitgebreide test onderworpen om te kijken of ze de belofte een volwaardige motoroutfit te zijn, wel waar maken. Meer dan vierhonderd euro mocht een combi niet kosten, een prijsgrens waaronder je tot een paar jaar geleden enkel weinig vertrouwd uitziend spul kon krijgen. Is er inmiddels het één en ander veranderd en kun je jezelf ook voor relatief weinig pecunia toch in een gedegen outfit steken? We zijn benieuwd!

Gerelateerde artikelen

Lezerstest 2024 BMW-modellen

Lezerstest 2024 BMW-modellen

23 mei, 2024

Veel nieuws op GS-front bij BMW dit jaar. Uiteraard was daar het nieuwe vlaggenschip, de R1300GS, maar de Duitse ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-