+ Plus

Test 5 high-end textielcombi’s

Vijf high-end textielcombi’s voor de kilometer vretende doorrijder laten tijdens een 4.000 kilometer lange trip door Europa zien wat ze waard zijn. Het weer daarbij kon niet beter: zon, regen, sneeuw, storm. Maar voor de foto eerst lekker in het zand op het strand.

Het eisenpakket voor de kledinguitrusting, die we eerder dit jaar bij de allroad-bandentest droegen (MotoPlus 13/2015), kon niet veelzijdiger zijn: pashoogtes met temperaturen rond het vriespunt in de Pyreneeën, intense slagregens op Franse snelwegen en zonovergoten en dus warme wegen langs de Atlantische Oceaan. En ook de afstand had zo zijn weerslag op de kledingstukken: in totaal 4.000 kilometer, waarbij ook de ritssluitingen, drukknopen en klittenbandsluitingen het flink voor de kiezen kregen. Jack open en dicht bij tankstops, graaiende vingers in de zakken op zoek naar kleingeld voor de koffieautomaat of de smartphone of camera om snel een kiekje van een toeristisch punt te maken.
Opvallend is dat de fabrikanten in de textiel-eredivisie gebruik maken van veel interessante constructies. Verhoudingsgewijs gunstig geprijsd (de set voor € 849,90) is bij Held de 2-1-oplossing te vinden, waarbij de waterdichte binnenjas en -broek naar achteren kunnen worden weg geklapt voor meer ventilatie. Dat vraagt aanvankelijk even gewenning, maar op hete rijdagen werkt deze constructie perfect en is het pak enorm comfortabel te dragen. Vergelijkbaar, maar anders is de peperdure (€ 2.092,53 voor de combi) en ook loodzware (6,7 kg) oplossing van Touratech, waarbij het weersbestendige Gore-Tex-membraan in een separate buitenlaag is verwerkt. Bij mooi weer gebruik je alleen de daaronder liggende mesh-outfit. Maar ook de andere reisdeelnemers hebben interessante extra’s in de aanbieding. En: onze kooptips zijn niet de duurste pakken van deze test.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.