+ Plus

Roadbook-tour Winschoten 2015

In 2012 reden we al eens door Oost-Groningen, toen voor de serie “Ver weg in Nederland”. We schreven toen: ‘onbekend maakt onbemind’ en dat geldt voor deze omgeving nog steeds, want je vindt er als motorrijder veel rustige, kronkelende wegen, die worden afgewisseld met lange rechte wegen. Juist die afwisseling maakt dit tot een prachtige Roadbook-tour.
Vanaf Winschoten rijden we via Blijham naar Wedde waar De Burcht Wedde staat. Gebouwd tussen 1360 en 1370 is het nu een kinderhotel voor kinderen aan de andere kant van het geluk geboren, aldus de internetsite www.burchtwedde.nl. Door Vriescheloo, langs Rhederbrug en een stukje langs het BL Tijdenskanaal komen we op de grens Groningen en Duitsland door een stukje on-Groningse natuur, waarbij we voor het eerst in alle Roadbook-touren niet ontkomen aan een klein stukje zandweg.
Door Oudeschans – met overblijfselen van de vestingwallen – rijden we door naar Nieuweschans. Via Drieborg, Kostverloren en door Ganzedijk komen we in Hongerige Wolf, waar we de Reinderwolder polder in rijden met rechts van ons de dijk rond de Dollard. Zo bereiken we Fiemel met onder meer bunkers uit de tweede wereldoorlog, een gemaal en een bezoekerscentrum van Het Groninger Landschap. Langs Termunten naar Woldendorp en verder naar Nieuwolda waar we nog een keer richting het noorden rijden tot dicht bij het industrieterrein in Delfzijl, waarbij we ook de motorcrossbaan van Delfzijl passeren. Door Wagenborgen en de gebieden Oostwold en Noorderbroeksterhamrik en door Nieuw Scheemda rijden we Scheemda in en van daaruit komen we via Westerlee weer in Winschoten aan.

De complete routebeschrijving van deze toerrit is hier te downloaden.

Gerelateerde artikelen

Lezerstest 2024 BMW-modellen

Lezerstest 2024 BMW-modellen

23 mei, 2024

Veel nieuws op GS-front bij BMW dit jaar. Uiteraard was daar het nieuwe vlaggenschip, de R1300GS, maar de Duitse ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-