+ Plus

Roadbook-tour Westland

De groente-, en bloementuin van Nederland, zo zouden we het Westland ook wel mogen noemen. Rijdend tussen eindeloze rijen kassen krijg je een idee hoeveel gewassen en in welke enorme hoeveelheden deze hier geteeld worden. Een groot deel van de Nederlandse export komt uit deze hoek. Zeer indrukwekkend, vooral als je bedenkt dat het Westland midden in de dichtbevolkte randstad ligt.
Toch is er in dit gebied ook nog ruimte voor een lekker stukje motorrijden. Dat zien we in deze bijna 110 kilometer lange Roadbook-tour, die start in Den Haag aan de Escamplaan. Van daaruit rijden we over binnenwegen richting Kwintsheul en na Honselersdijk komen we langs het veilingcomplex van Flora Holland. Later in deze rit komen we zelfs over het terrein van de veiling en dan is de omvang pas echt goed zichtbaar.
Langs natuurgebied het Kraaiennest gaat het verder naar Schipluiden en via de polder Noord-Kethel komen we in Vlaardingen, het meest oostelijk deel van de route. Door Maassluis, Maasland en Maasdijk komen we bij de terrastip bij de Maeslantkering aan. Met deze stormvloedkering – met zijn twee enorme beweegbare armen – wordt de Nieuwe Waterweg tijdens stormen en hoog water afgesloten; zeker een bezoek waard!
Na Hoek van Holland rijden we richting ‘s Gravenzande en Naaldwijk, bij De Lier komen we langs de tweede veiling in deze route, The Greenery. Terug bij Naaldwijk rijden we dan via het veilingcomplex van Flora Holland naar ’s Gravenzande. Via Poeldijk rijden we over prachtig slingerende wegen tussen de kassen door naar de N211 en over die weg rijden we tenslotte weer terug naar Den Haag.

Gerelateerde artikelen

Lezerstest 2024 BMW-modellen

Lezerstest 2024 BMW-modellen

23 mei, 2024

Veel nieuws op GS-front bij BMW dit jaar. Uiteraard was daar het nieuwe vlaggenschip, de R1300GS, maar de Duitse ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-