+ Plus

Roadbook-tour Veenendaal 2017

De eerste MotoPlus Roadbook Tour van 2017 gaat rond Veenendaal, lekker centraal in Nederland en niet te lang in kilometers. Vanaf Veenendaal rijden we via het gehucht De Klomp naar Ederveen en Lunteren. Door het buurtschap Meulunteren rijden we noordwaarts en draaien links af richting Barneveld over de N801, en vanaf Barneveld rijden we weer terug richting Meulunteren, natuurlijk wel over een andere weg. Via de Ruitenbeekweg en Broekweg gaat het weer terug richting Barneveld. Over de Nederwoudseweg verlaten we Barneveld weer.
Via de streek Waldeveen rijden we opnieuw naar Barneveld, deze Roadbook Tour zou dus net zo goed rond Barneveld kunnen heten. Door het centrum van Barneveld, en dan verder over de Kallenbroekerweg naar Achterveld. En wat een weg !! prachtig superstrak asfalt en erg mooi slingerend naar de streek Kallenbroek, echt erg mooi om te rijden al is het een 60 km weg dat is dan wel weer jammer. Door Achterveld naar De Glind en via de omgeving Voskuilen naar Scherpenzeel. En als we dan toch in de omgeving van de Utrechtse Heuvelrug rondrijden kunnen we ook mooi over de Heuvelrug rijden. Door Boswachterij Leersum naar Leersum en via Amerongen over de Amerongense berg richting Overberg, maar voor we in Overberg zijn slaan we rechts af en komen bij de terrastip Het Osje. Een klein stukje door Veenendaal en rechts aanhouden naar Elst, even buiten Elst draaien we de Autoweg op, een prachtige weg die je hier niet verwacht.
In Rhenen rijden we over de Bergweg en deze weg doet zijn naam eer aan, bergen zijn het zeker niet maar wel een mooie heuvelachtige weg. Door een hoekje van Achterberg rijden we de Achterbergse Hooilanden in en langs het riviertje de Grift of ook wel Valleikanaal genoemd. Door de Bennekomse Meent en De Kraats ( bekende naam.. ) langs de A 12 gaan we door richting Veenendaal waar de MotoPlus Roadbook tour eindigt.

Gerelateerde artikelen

Eerste Test Yamaha MT-09

Eerste Test Yamaha MT-09

29 februari, 2024

Time flies when you’re having fun! In dat licht beschenen biedt Yamaha’s MT-09 klaarblijkelijk rijplezier ...
Eerste Test KTM 990 Duke

Eerste Test KTM 990 Duke

29 februari, 2024

Begin februari is het in Nederland grijs, druilerig en net boven het vriespunt. Een nieuwe motorfiets aan de tand ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-