+ Plus

Roadbook-tour rondje Oss

Deze Motoplus Roadbook-tour over ruim 125 kilometer gaat vanaf Heesch door de Meierij en langs de Maas weer terug. Een route met meerdere gezichten dus. We rijden vanaf Heesch via Nistelrode door natuurpark De Maashorst, langs Uden en door Loosbroek naar Heeswijk-Dinther. Richting Vinkel komen we langs kasteel Heeswijk, een bezoek en rondleiding waard en na Vinkel rijden we een stukje parallel aan de A59 en komen langs het Autotron.
Tot zover is het een leuke rit door de Meierij, zoals we ons Noord-Brabant voorstellen: een fraai coulissenlandschap met beekjes, bossen, kronkelende weggen en leuke dorpjes. Maar zodra we de A59 oversteken en door Kruisstraat en richting Maren-Kessel rijden komen we opeens terecht in een polderlandschap met lange rechte wegen door het Maasland. Als we in Maren-Kessel de dijk langs de Maas oprijden richting Lith, is het landschap dan ook veranderd in een echt rivierenlandschap.
Bij het Lithse Bakkertje in Lith, onze terrastip van deze route, met uitzicht over de Maas, pakken we een bak koffie met wat lekkers. Daarna rijden we verder over prachtig slingerende dijkwegen richting Oijen en langs Dieden en Demen tot vlak voor Ravenstein. De kleine gezellige plaatsen langs de route stralen stuk voor stuk een typisch Brabants gevoel van gemoedelijkheid uit.
Bij Neerlangel verlaten we de Maas-dijk en gaan richting Haren en Berghem en een klein stukje door natuurgebied Herperduin voor we in Schaijk komen. Vandaar gaat het richting Heesch en komen langs crosscircuit Berghem rechts van de weg en wegracecircuit Paalgraven links van de N329. En zo komen we na een stukje door Oss weer in Heesch, bij het eindpunt van deze toertocht.

Gerelateerde artikelen

Lezerstest 2024 BMW-modellen

Lezerstest 2024 BMW-modellen

23 mei, 2024

Veel nieuws op GS-front bij BMW dit jaar. Uiteraard was daar het nieuwe vlaggenschip, de R1300GS, maar de Duitse ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-