+ Plus

Roadbook-tour Noord-Holland 2015

Als we Alkmaar zeggen, denken we al snel aan de Kaasmarkt op het Waagplein, hartstikke leuk, maar daarvoor gaan wij niet op d emotor naar Noord-Holland. Wij zijn hier voor een leuke rondrit om Alkmaar. Vanuit Alkmaar rijden we naar het zuiden, langs het Noord-Hollands kanaal door Akersloot en langs het Alkmaardermeer en Uitgeestermeer tot in Uitgeest. Als we vandaar naar het noorden rijden, via Limmen en door Limmerkoog naar Egmond-Binnen, komen we in Egmond aan Zee uit, waar we op de boulevard even lekker de zoute zeelucht opsnuiven.
Via Egmond aan de Hoef en de omgeving Egmondermeer komen we weer even terug in Alkmaar en dan gaat het over de Bergerweg en de Groeneweg door de Damlanderpolder naar Bergen, ook wel het kunstenaarsdorp genoemd. Opnieuw rijden we langs het Noord-Hollands kanaal tot in Schoorldam. Hier steken we het kanaal over om via de dijk naar Krabbendam rijden. En als we in Krabbendam zijn, is het natuurlijk zonde om geen stuk van de Westfriese Omringdijk te rijden. We rijden om enkele wielen (kolken ontstaan door dijkdoorbraken) tot het dorp Sint-Maarten, waar we de dijk verlaten en richting Schagen gaan. Via Dirkshorn, Groenveld en Haringhuizen komen we in Zijdewind.
Na een rondje om Waarland gaan we in het buurtschap Verlaat rechts richting Opmeer. Goed en wel op de grote weg gaan we weer rechtsaf, de kleine binnenwegen op om tussen Obdam en Heerhugowaard door naar Rustenburg te rijden. Dan rijden we een klein stukje parallel aan de Westfriese Omringdijk langs de Ringvaart van Heerhugowaard naar Oterleek. Stompetoren is het laatst dorp voor we weer in Alkmaar terugkomen en deze MotoPlus Roadbook-tour eindigt.

Gerelateerde artikelen

Eerste Test Honda e-Clutch

Eerste Test Honda e-Clutch

11 april, 2024

Een oplossing voor een niet bestaand probleem? Dat sluimerde onderweg naar de presentatie van de nieuwe Honda ...
Eerste Test CFMoto 450MT

Eerste Test CFMoto 450MT

11 april, 2024

Met de 450MT kan CFMoto zo maar eens vol in de roos schieten. De allroad is fraai gelijnd, lijkt op papier alle ...
Eerste Test Kawasaki Ninja 500

Eerste Test Kawasaki Ninja 500

11 april, 2024

Kawasaki en Ninja zijn net zo’n onlosmakelijke combinatie als de Dikke en de Dunne, Johan Cruijff en nummer 14 en ...
Eerste Test Honda CBR600RR

Eerste Test Honda CBR600RR

11 april, 2024

Ooit was supersport een gouden klasse, waarin de Japanse fabrikanten vele duizenden units verkochten, maar rond ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-