+ Plus

Roadbook-tour: het Rivierenland

Een mooie slingerende dijk weg helemaal voor jezelf zonder hele groepen wandelaars en of fietsers, dat komt helaas nog maar weinig voor in ons kleine landje. Daarom is het in, het soms wat killere voorjaar ideaal om weer eens wat dijkweggetjes te rijden, want dan zitten fietsers en wandelaars nog bij de kachel, zodat je heerlijk kunt genieten van de lege dijk en van het Nederlandse rivierenlandschap.
Deze MotoPlus Roadbook-tour speelt zich af tussen de Waal en de Lek. We starten bij de McDonalds in Vuren en rijden door het polderlandschap van de Tielerwaard richting Rumpt en door Beesd naar Buren. Via Erichem gaat het door naar Zoelen waar we langs kasteel Soelen de weg vervolgen. Het Amsterdam-Rijnkanaal wordt in eerste instantie geheel aan het oog onttrokken door een groenstrook, maar na circa 50 km op de route krijgen we een prachtig uitzicht over het kanaal richting Wijk bij Duurstede, met de Prinses Irenesluis en de kenmerkende stompe toren van de Grote kerk goed in beeld. Aan de overkant is het dorp Spijk ook nog net te zien.
Over de Lekbandijk komen we in Ravenswaaij waar we net na de bebouwde kom de dijk verlaten en richting Zoelmond, Buren en Tiel gaan. Voor Asch bereiken we de terrastip van deze toertocht bij ‘De Kletskop’. Gezien het uitnodigende Stop-bord met een motorrijder erop zijn we er van harte welkom.
Na een opwarmende bak koffie rijden we via slingerende smalle wegen naar Beusichem en dan over de Lekdijk West richting Culemborg. Daar gaat het verder over de Goilberdingerdijk langs Fort Everdingen richting Everdingen, alwaar we de bekende Diefdijk naar Leerdam opzoeken. Langs de wielen De Waai en het Wiel van Bassa komen we dichtbij Leerdam, om vervolgens langs De Linge, Fort Asperen en Het Geofort weer in de Tielerwaard te komen. In Dalem rijden we de Waaldijk op naar Vuren. Daar verlaten we de Waaldijk en rijden weer richting het startpunt van deze MotoPlus Roadbook Tour door het mooie rivierenland.

Gerelateerde artikelen

Vergelijkingstest 5 naked bikes

Vergelijkingstest 5 naked bikes

reactie(s) - 19 januari, 2023

Naakt en sterk zijn ze allemaal, maar dan is de vraag: willen we met een twin naar Tirol of met een vierpitter naar ...
Eerste test Honda CRF300 Rally

Eerste test Honda CRF300 Rally

reactie(s) - 19 januari, 2023

Met meer punch, een grotere tank en nog een trits updates stuurde Honda zijn kleinste allroad afgelopen jaar op ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-