Nieuws

Producttest 9 textielcombi’s

Ieder mens is eender behalve als het buitenmaten gaat. Gelukkig voeren kledingfabrikanten een aanzienlijke selectie textielpakken die, naast de normale pasvorm, ook verkrijgbaar zijn in korte en lange maten. Motoplus test negen ervan op comfort, weersbescherming, veiligheid en eigenschappen.

De deelnemers aan de vergelijkingstest van textielpakken dit jaar moeten universeel zijn. Universeel inzetbaar, maar ook universeel passend. Dat wil zeggen: ongeacht het inzetgebied, locatie, of het regent, zonnig is of sneeuwt moet de combinatie geschikt zijn voor elke motortocht. Ook wanneer regen en zonneschijn en temperaturen plus en boven nul elkaar tijdens een en dezelfde rit opvolgen of als je rijdt in verschillende ‘klimaatzones’ over bergen en dalen.

Universeel passend betekent dat naast de standaardmaten de combi’s ook verkrijgbaar zijn in een pasvorm voor ongebruikelijke lichaamsmaten. Naast de normale maten, meestal aangeboden in de range van 48 tot 66, omvat dit de zogenaamde korte, buik- en lange maten. Deze passen dan ook motorrijders die relatief korte ledematen hebben, een dikke buik of lange ledematen in combinatie met een slank postuur. Dat maakt de twee criteria – bescherming tegen natheid en speciale maten -direct de belangrijkste vereisten voor deze test.

Dat onze testresultaten net zo relevant zijn voor iedereen die prima in een normaal maatje past en die alleen in droog weer rijden spreekt vanzelf. Alle geteste combi’s zijn natuurlijk ook verkrijgbaar in standaardmaten. In de zomer kun je bovendien het membraan en de thermische voering verwijderen. Of je maakt op z’n minst gebruik van de talrijke ventilatieopeningen.

Als het op de verkoopprijs en de constructie van de pakken aankomt, hebben we juist geen gespecificeerde prijs of type constructie. Wel moeten de pakken allemaal gecertificeerd zijn als motorbeschermend. Vandaar dat het spectrum varieert van € 509,80 voor een complete combinatie tot € 1.499,- voor een jas alleen. Samen met de bijpassende broek kost de duurste combinatie € 2.498,- bijna vijf keer de prijs van de goedkoopste kandidaat. Is dat eerlijk? In ieder geval is het niet zo oneerlijk als het op het eerste gezicht lijkt. Ten eerste kunnen de minder dure pakken ook zo maar goed scoren en anderzijds is het testveld zo mooi verdeeld. Vier pakken onder de duizend en vijf pakken boven de duizend euro.

Niet geheel toevallig definieert deze mooi afgeronde prijs ook de constructiewijze van de pakken. De vier lager geprijsde exemplaren hebben allemaal een uitneembaar waterdicht binnenjack en -broek. (die bij Alpinestars en Rev’it zelfs aan de buitenzijde van het pak kan worden gedragen). De vijf duurdere pakken gebruiken allemaal een drielaags laminaat. Het membraan is rechtstreeks aan de buitenzijde gelast.

De afbeeldingen  maken de verschillen duidelijk, maar de effecten zijn als volgt: pakken met laminaat voelen over het algemeen voelen over het algemeen wat stijver aan. Als een hardshell jas vergeleken met een softshell jas. Daardoor zijn ze ook zonder extra bescherming waterdicht. Het buitenmateriaal van pakken met een verwijderbaar membraan kan doorweekt raken van regenwater. Bovendien zijn dergelijke pakken vaak wat zwaarder doordat het gewicht van de verschillende afzonderlijke lagen toch bij elkaar optelt. Bij hoge temperaturen moeten de thermische voering en het regenmembraan ergens worden opgeborgen.

Het is onmogelijk te zeggen welke oplossing beter of slechter is. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren, wij ook. Terwijl de ene redacteur een goedkope meerlaags combinatie als favoriet kiest, gaat een ander juist voor de dure laminaatcombinatie. Op de tweede en derde plaats ziet het er soms echter precies andersom uit. Met andere woorden: de populariteit van een combi hangt niet af van prijs of constructie. Dat maakt de test verrassend eerlijk. Omdat ze allemaal universeel zijn passen ze iedereen op meer of mindere wijze.

De volgende combi’s deden mee aan de test:
Stadler Free/Air Sport Pro
Held Atacama
Alpinestars Bogota Pro Drystar
Rev’it Offtrack 2 H2O
Modeka Taran
Rukka Armagate
Büse Highland II / Highland
Halvarssons Gravan/Laggan
BMW Moreno GTX

Gerelateerde artikelen

Eerste Test Kove 450 Rally

Eerste Test Kove 450 Rally

18 juli, 2024

Anderhalf jaar geleden debuteerde het Chinese Kove uit het niets uitstekend in de Dakar Rally. De tweede rally ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-