+ Plus

Producttest 8 tanktassen

Op één knie, met een ring in de handen de allesbeslissende vraag stellen. Onze Triumph Street Triple RS had liefst acht bewonderaars die maar al te graag mee wilden op reis. Wie uiteindelijk het Ja-woord mocht ontvangen, lees je in onze tankring-tassen-test.

Langzaam maar zeker kunnen magneten en riemen de biezen pakken, want tanktassen die middels een tanktasring op de motor bevestigd worden, veroveren de markt. Terecht, want het is zonder twijfel de makkelijkste en snelste manier om een stuk bagage op de motor te zetten. Zelfs al zijn ze op het gebied van maximaal laadgewicht en offroad-capaciteiten misschien wat minder goed bedeeld. Het blijft dé aanrader voor hen die graag dagjestochten maken. Wij installeerden acht tassen van verschillende fabrikanten op onze Triumph Street Triple RS voor een uitgebreide praktijktest. Acht verschillende motorfietsen klinkt zeker een stuk praktischer, maar dat zou de testresultaten te veel beïnvloeden. Niet in de laatste plaats omdat zit- en stuurhoek dan steeds anders zou zijn wat weer gevolgen heeft voor de indruk van de tas en tanktasring. Overigens hebben niet alle fabrikanten een eigen systeem ontwikkeld. Neem het systeem van Givi, dat niet alleen op de Givi-tas, maar ook op die van IXS en Kappa gemonteerd zit. SW-Motech doet wat dat betreft ook twee keer mee. Eén keer op de eigen tas met de gloednieuwe Pro-Ring, maar ook op de Vanucci met de eveneens uit SW-Motech stal afkomstige en al eerder gelanceerde Evo-Ring. Hoe deze systemen, en tassen, zich tot het overige speelveld verhouden lees je hier.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.