Nieuws

Producttest 12 rugtassen

Het is gezond, het is comfortabel; op de rug ligt het gewoon lekker. Dat zullen deze twaalf rugzakken uit de test ook bevestigen. Wij bevestigen daarentegen welke van hen uiteindelijk op de bovenste trede van het podium eindigt!

Ga je een dagje rijden, dan is een rugzak voor de meeste motorrijders eerste keus, want praktisch en makkelijk mee te nemen. Ze zijn bovendien niet al te duur en doen ook nog prima dienst naast de motor. Moderne rugzakken zijn meer dan alleen maar een tas voor op de rug, het draagcomfort is de laatste jaren flink verbeterd en ook qua functionaliteiten hebben ze tegenwoordig duidelijk meer in hun mars dan vroegere modellen. Zo bieden alle twaalf exemplaren uit de test, weliswaar op uiteenlopende wijze, bijvoorbeeld praktische vakverdelingen, handige sluitingen, degelijke materialen en een comfortabele padding/vulling van onder meer het rugpand. Niet alleen de praktische eigenschappen en de gebruiksvriendelijkheid hebben de aandacht van de fabrikanten, ook de veiligheid en het draagcomfort. Veel sluitingen zijn bijvoorbeeld extra gezekerd om onbedoeld openen onderweg te voorkomen, en het draagsysteem lijkt tegenwoordig meer op een strak harnas dan een paar losse schouderbandjes.

De Tek Pak van Klim wordt zelfs geleverd met een nauwsluitende, afneembare D3O-borstprotector. De stevige en, bij correct gebruik, ontlastende heupgordel (deels met opbergmogelijkheden) vind je op bijna alle modellen. Sommige zijn wat dikker uitgevoerd, wat in de praktijk duidelijk comfortabeler blijkt dan dunnere varianten. Het volume was het enige criterium voor deelname aan de test: rond de 25 liter moest een rugzak wegslikken, ongeveer de ruimte die je nodig hebt tijdens een mooie dagtocht. Onze testbagage bestond uit: laptop, oplaadkabel, regenjack, camera, waterfles, brillenkoker, smartphone, portemonnee, notitieblok, T-shirt, midlayer en lunchpakket. Helemaal niet echt weinig, zo ondervonden we bij het bepakken van enkele compacte modellen. Het gewicht van ongeveer vijf kilo voelde daarbij redelijk praktijkconform aan. Verder hadden we ook een kleine interne discussie: moet een motorrugzak perse waterdicht zijn? Of is een meegeleverde regenhoes ook oké?

De meningen verschillen sterk op dit punt, daarom sloten we rugzakken zonder membraan en/of regenhoes niet uit van de test. Er zijn immers mooi-weer-rijders genoeg die helemaal geen behoefte hebben aan een waterdichte rugzak met gesealde en daardoor stugger lopende ritsen. Uiteindelijk bepaald eenieder zelf welke eisen hij/zij aan een rugzak stelt, zowel qua vorm, inhoud als functionaliteit. Voor een geslaagde koop geldt echter ook bij de rugzak het aloude devies: proberen. Dezelfde inhoud en eigenschappen, betekent immers niet dezelfde vorm!

De volgende tassen hebben we aan een uitgebreide test onderworpen:
USWE Core 25L
Touratech Adventure 2
Kriega R22
Rev’it Load 22L H2O
SW-Motech Pro Cosmo
Alpinestars AMP 7
Held Adventure Evo
Enduristan Hurricane 25
Klim Tek Pak
Givi ST606
Moto-Detail Rugzak
Spidi Tour Pack

Gerelateerde artikelen

Eerste Test QJ Motor SRK800RR

Eerste Test QJ Motor SRK800RR

4 juli, 2024

QJMotor debuteert dit jaar op de Benelux-markt met meteen al een behoorlijk complete modellenlijn. Het sportieve ...
Compacttest Zero DSR

Compacttest Zero DSR

4 juli, 2024

Minimaal 161 kilometer zonder bijladen belooft de A2-vriendelijke Zero DSR. Die uitdaging nemen we graag aan, ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-