+ Plus

Producttest 10 rugzakken

Een goede rugzak is voor veel motorrijders een onmisbaar accessoire. Het betekent net dat beetje extra bergruimte, waardoor een weekendtripje tot de mogelijkheden behoort. Bij voorkeur waterdicht, want dan kun je na een flinke stortbui in ieder geval een droge onderbroek aantrekken. Daarom een test met tien waterdichte rugzakken.

Met de start van het nieuwe motorseizoen aanstaande, komt deze rugzakkentest precies op het juiste moment. Zeker in het begin, als de zon zich nog wel eens achter dikke regenwolken wil verstoppen, is het fijn om te weten dat de spullen die je op je rug hebt, lekker droog blijven. Maar dat is uiteraard niet de enige kwaliteit die een goede motorrugzak heeft. Zaken als stabiliteit, het bestand zijn tegen hoge snelheden en een variabele opbergruimte zijn zeker zo belangrijk. Omdat de keuze met recht reuze is, op het gebied van rugzakken hebben we tien fabrikanten uitgenodigd om een tas op te sturen. De ontvangen deelnemers hebben we vervolgens onderworpen aan een uitgebreide proef bestaande uit verschillende onderdelen. Voor het onderdeel inhoud hebben we alle tassen bijvoorbeeld volgepakt met een grote thermosfles, een dikke trui, een paar slippers voor bij de open haard en een 10,5 inch tablet. Ook het reservevizier, een kleine ratelset, de welbekende rol ducktape en natuurlijk de MacGyver-tool bij uitstek – een multitool van Victorinox – mochten niet ontbreken. Past het er allemaal in? Mooi!

 

Eenmaal volgeladen, werd de weersbestendigheid op de proef genomen. Om dat te onderzoeken werden alle testsubjecten aan een onophoudelijke regenbui van vijftien minuten onderworpen. Klinkt misschien wat overdreven, omdat zulke omstandigheden maar zelden voorkomen. Maar volgens ons een heel goede manier om de waterdichtheid echt te controleren. Daarnaast is predicaat MotoPlus-Testwinnaar geen sinecure. Dat krijg je niet zomaar, maar moet echt verdiend worden!

 

Geteste rugzakken:

SW-Motech Triton          € 84,95
Ortlieb Atrack CR Urban               € 189,99
Vaude Proof 28 € 170,00
iXS TP Backpack 20 1.0   € 79,95
Moto-Detail Drypack      € 59,99
Held Zaino          € 69,95
Givi Gravel-T     € 169,00
Büse Waterdichte rugzak             € 59,95
Modeka Drypack 22        € 59,95
FC-Moto Hump 2.0          € 16,47

Gerelateerde artikelen

Eerste Test Kove 450 Rally

Eerste Test Kove 450 Rally

18 juli, 2024

Anderhalf jaar geleden debuteerde het Chinese Kove uit het niets uitstekend in de Dakar Rally. De tweede rally ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-