+ Plus

MotoPlus Lezersreis Sauerland 2016

Tuurlijk, je kunt naar de Alpen koersen om hoogtemeters te maken en bochtjes te draaien. Maar daar moet je al snel een week of langer voor uittrekken. Iets minder hoog, maar dichter bij huis ligt het Sauerland, waar het ook heerlijk sturen en toeven is. Een ideale bestemming dus om er een lang weekend op uit te trekken. MotoPlus slaat twee weekends lang het kamp op nabij Winterberg, hartje Sauerland, en vanaf € 229,- rij je vier dagen met ons mee!

Op een goede 300 kilometer van Utrecht ligt het Duitse Sauerland, een gebied met een heerlijk afwisselend landschap: glooiende, beboste hellingen en ruime vergezichten op valleien en fris geschoren weides. En daar tussendoor slingeren de mooiste weggetjes, vol met ruime bochten, smalle haarspelden en steile klimmetjes; het ideale menu voor de motorrijder.
In samenwerking met Horizon Motor Reizen verblijft MotoPlus twee lange weekends in een gezellig familiehotel vlakbij Winterberg, het hart van deze prachtige streek. De Lezersreis begint op vrijdagochtend met een individuele toeristische route naar Winterberg. Daarbij heb je de keuze uit twee verschillende routes. De eerste start nabij Nijmegen en voert je over mooie rustige secundaire wegen bovenlangs het Ruhrgebied naar het hotel (264 kilometer). De tweede optie brengt je vanaf Simpelveld binnendoor via nog kleinere wegen door de Eifel onder het Ruhrgebied langs naar Winterberg (334 kilometer). Eenmaal bij het hotel kan de motor op eigen terrein worden gestald en kun je op het terras onder het genot van een drankje nog even nagenieten van de reis. Rond 19.00 uur schuiven we aan voor het diner en uiteraard kan er na afloop nog worden geborreld in de bar, waar je ook met de aanwezige redactieleden van MotoPlus van gedachten kan wisselen.
De volgende ochtend stap je na een uitgebreid ontbijt weer op de motor. Voor de komende twee dagen staan er heerlijke dagroutes op het programma, die je het mooie Sauerland in al haar facetten laten zien. Zo kun je genieten van kleine bergweggetjes door donkere bossen en schitterende vergezichten over weiden, graan- en maïsvelden en talloze koolzaadvelden, die het landschap als een gele lappendeken aan elkaar rijgen. Daarnaast staat het Sauerland bekend om de vele stuwmeren, waar wegen omheen liggen die voor motorrijders gemaakt lijken: een overdosis aan bochten met overwegend uitstekend asfalt.
De dagroutes hebben een gemiddelde lengte van ongeveer 225 kilometer (korte routes) en zijn ook voor de wat minder ervaren motorrijder goed te doen. Voor deelnemers die graag wat langer in het zadel zitten, hebben we ook langere routes achter de hand. Heb je een dag wat minder zin in motorrijden, bezichtig dan eens een schilderachtig dorpje met eeuwenoude vakwerkhuizen, maar ook Winterberg zelf is een bezoek meer dan waard. Kortom, reden genoeg om komend voorjaar met ons mee te rijden naar het Sauerland. We zien je graag in de omgeving van Winterberg! Maar reageer snel, want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt!

Gerelateerde artikelen

Oud tegen nieuw – Kawasaki Z650RS

Oud tegen nieuw – Kawasaki Z650RS

reactie(s) - 20 september, 2023

Je hebt werkpaarden en sierpaarden. Die wijsheid staat als een paal boven water, toch? Tot je een oude en nieuwe ...
Lezerstest KTM Duke-modellen

Lezerstest KTM Duke-modellen

reactie(s) - 20 september, 2023

Komend jaar viert de KTM Duke alweer zijn dertigste verjaardag, nadat de Duke 620 in 1994 de opmaat vormde voor een ...
Vergelijkingstest 4 crossovers

Vergelijkingstest 4 crossovers

reactie(s) - 20 september, 2023

Crossover-motoren verbinden verschillende werelden met elkaar en vormen zo de allrounders voor dagelijks gebruik, ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-