Mijn Trots – Lisa Kohlstrung en haar Suzuki Gladius

« Terug naar Mijn Trots
Als ze in 2017 haar motorrijbewijs haalt, gaat Lisa op zoek naar een zelfde soort motor als die waar ze op gelest heeft. De juiste motor met de juiste prijs vinden blijkt nog lastig, maar via een dealer stuit ze op een zwarte Suzuki Gladius. Ze besluit de 90° V-twin aan te kleden met een opvallende wrap. “Ik vind de voorkant een beetje lijken op een wesp of bij, en hij móést gewoon een beetje kleur hebben, dus toen werd het dit!”

“De Gladius is mijn eerste motor. Ik heb op zo’n ding gelest, helemaal verlaagd, en ik kon er goed mee opschieten. Dus nadat ik mijn rijbewijs haalde ben ik in 2017 op zoek gegaan naar zoiets. Ik vond er een paar in verschillende kleuren maar die waren allemaal te duur. Voor een kleurtje betaal je namelijk zo €2.000,- meer, dat is niet te doen. Via TT Motoren in Zwolle kwam ik uiteindelijk bij deze terecht. Maar zwart is een beetje saai, dus ben ik rond gaan kijken om hem te laten wrappen. Uiteindelijk kwam ik uit bij Motorwrap in Nuenen, die heb ik gewoon eens benaderd en gevraagd wat de mogelijkheden waren. Ondertussen had ik met Photoshop al een honingraatachtige structuur over een Gladius-schema gelegd, en laten zien bij Motorwrap. Hij was helemaal enthousiast en heeft ‘m toen zo gewrapt. Daarnaast heb ik er ook valbeugels, een tanktas, flyscreen, handvatverwarming, handkappen en een ander zadel opgezet. Vooral dat laatste was hard nodig, bij het oude zadel kon ik net zo goed op een plank gaan zitten. Ik wist van gekkigheid niet meer hoe ik moest gaan verzitten om een eindje te kunnen rijden, dat was gewoon niet leuk meer. Toen heb ik dit zadel, een Bagster, gekocht.
Vlak na het halen mijn rijbewijs en de Gladius ben ik op de motor naar de Noordkaap geweest. Via een Facebook-groepje was dat idee al een paar jaar eerder ontstaan, voor ik mijn rijbewijs had. Maar dan had ik achterop mee moeten gaan en dat sprak me totaal niet aan. Met rijbewijs en motor werd dat anders natuurlijk. Toen ik het weer voorstelde zeiden ze: ‘Is goed. Regel jij het maar, wij betalen wel en dan gaan we daar met z’n allen heen’. We zijn vanuit Nederland met elf motoren en twaalf personen naar de Noordkaap gereden. Ik was de enige met een Gladius, de rest reed op een V-Strom, maar toch keek iedereen naar mijn motor. Ik had alleen te kleine winterhandschoenen gekocht. Dat was in Nederland met 35 graden niet zo’n probleem, maar bij de Noordkaap, met temperaturen rond het vriespunt, was het iets minder grappig. Gelukkig waren mijn zomerhandschoenen wat uitgerekt dus kon ik er van die dunne voetbalhandschoenen onder aandoen, en de handvatverwarming flink aanzetten. Dat ging wel, ook omdat je met die handkappen uit de wind zit met je handen. De kleding was ook wat lastig. Er was niet heel veel ruimte voor bagage, dus ik liep er rond de Noordkaap bij als het Michelin-mannetje met meerdere lagen kleding over elkaar. Maar het was een supermooie trip, we hebben het echt mooi gehad.
Daarnaast ben ik met de Gladius ook al meerdere keren naar de Eifel geweest, en een keer naar Engeland. Dat was ook mooi, alhoewel we in de Eifel alleen nog maar slecht weer hebben gehad. Ik weet niet hoe we het voor elkaar kregen, maar we hadden telkens regen. Verder rijden we ook geregeld in Duitsland, omdat mijn ouders in Dortmund wonen. Dat was met corona wat lastiger, maar als we daar zijn plakken we er gewoon een toertje Duitsland met mooie B-wegen bij aan, met mijn ouders als mooie tussenstop. Als corona straks helemaal voorbij is, heb ik nog een aantal bestemmingen om met de motor te bezoeken op mijn lijstje staan. Beieren bijvoorbeeld, dat lijkt me erg mooi om eens door te rijden met al die kastelen en heuvels. Schotland lijkt me ook erg mooi en Italië zou straks ook wel leuk zijn om eens te gaan rijden. Al moeten we, gezien de afstand, nog wel even kijken hoe we daar naar toe gaan. Duitsland haal je over de snelweg nog wel een keer, maar Italië en Schotland is toch wel ver. Maar dat is een zorg voor later.
Ik vind de Gladius zo wel af, al zou ik ‘m nog wel eens willen voorzien van een navigatiesysteem. Voor de rest is het gewoon een hele fijne motor, hij rijdt super lekker en ik kan er goed mee overweg. Ik hoop dat ‘ie blijft tot hij uit elkaar valt!”