Nieuws

Lezersreis 2024 – Alpenmasters

Ook dit jaar staat de MotoPlus Alpenmasters lezersreis weer op de agenda. Een op voorhand prachtige editie, waarbij we voor de veertiende keer naar het Zuid-Europese bergmassief trekken. In verschillende overzichtelijke groepen van maximaal vijftien personen doen we in de eerste helft van september niet minder dan vier Alpenlanden aan tijdens de zevendaagse reis. Wil jij erbij zijn? Reageer dan snel, want het aantal plaatsen is beperkt!

De Alpen zijn een droom voor elke motorrijder en de MotoPlus Alpenmasters heeft wat dat betreft een naam hoog te houden. In 2024 sturen we over beroemde, maar daarnaast ook onbekende, maar daardoor zeker niet minder indrukwekkende paswegen in Oostenrijk, Italië én Slovenië. Trefpunt is een hotel ten zuiden van München. Van hieruit gaat het dwars door het Salzburger Land en Karinthië naar het grensgebied met Italië en Slovenië. Naast de Vrisc-pas worden er diverse intense en technisch uitdagende toppen bedwongen.

Aansluitend gaat het dan via de Dolomieten, Jaufenpass en Timmelsjoch naar het hart van de Oostenrijkse bergen: Tirol. In 2023 hebben we de Passo dello Stelvio helaas moeten missen, komend jaar mag ‘ie daarom absoluut niet ontbreken op het to-do lijstje. En daar blijft het niet bij, we vereren namelijk ook de prachtige Umbrail en uitdagende Pillerhöhe met een bezoekje. De reis krijgt vervolgens een waardige afsluiter in de vorm van een complete binnendoor route die je onder meer over en langs de Hahntennjoch, Allgäu en Schwäbische Alb voert naar de eindlocatie in de buurt van Ulm. Meer afwisseling dan dit kun je in zeven dagen niet krijgen…

Gerelateerde artikelen

Lezerstest 2024 BMW-modellen

Lezerstest 2024 BMW-modellen

23 mei, 2024

Veel nieuws op GS-front bij BMW dit jaar. Uiteraard was daar het nieuwe vlaggenschip, de R1300GS, maar de Duitse ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-