+ Plus

Lezersreis 2020: Harz

Nog niet zo lang geleden was de Harz een beetje onontgonnen motorgebied, maar inmiddels is het al flink jaartjes een motorbestemming bij uitstek. Niet zo gek, want de Harz ligt op een flinke steenworp afstand van ons eigen land en in dit middelgebergte, het hoogste van Noord-Duitsland, is het fantastisch sturen. Dat kun jij ook gaan ontdekken want samen met Horizon Motor Reizen organiseren komend voorjaar twee geweldige vierdaagse lezersreizen naar de Harz!

Voor deze lezersreis hebben we een uitstekend hotel geselecteerd (Der Kronprinz in Duderstadt), terwijl Horizon Motor Reizen een aantal schitterende toerroutes uitgezet in dit mooie gebied, uiteraard verkrijgbaar op GPS. Het weekend begint met een toeristische aanrijroute, waarbij je de keuze hebt om de snelle route te kiezen, die start met 200 kilometer snelweg en daarna heerlijk binnendoor gaat, of voor de route die volledig binnen doorgaat. Dan begint na een aantal kilometers snelweg het motorplezier op mooie binnenwegen voor een weekend heerlijk sturen in de Harz.

 

Na ruim 400 kilometer sturen, brengen beide routes je tot voor het hotel, waar je je motor kunt parkeren op de parkeerplaats voor het hotel. Dan is het even opfrissen en aansluitend genieten van een uitgebreid diner, waarna je nog heerlijk kunt nagenieten van de mooie route. Bovendien kun je met de redactieleden van MotoPlus van gedachten wisselen, want uiteraard rijden ook zij mee.
Op zaterdag wacht, na een goede nachtrust en een uitgebreid ontbijt, de eerste van twee rondritten door de Harz. De Harz is het thuis van het meest noordelijk gelegen middelgebergte van Duitsland, waar de hoogste berg, de Brocken, een hoogste punt van 1.142 meter kent. Deze ligt centraal in het prachtige nationale park, en hier is het fantastisch sturen over wegen die goed tot zeer goed van kwaliteit zijn en duizenden bochten tellen. De kans dat je vierkante banden krijgt is dus vrijwel uitgesloten. De grotere plaatsen worden zoveel mogelijk gemeden en je rijdt over wegen, waarvan het haast lijkt alsof ze speciaal voor jou zijn aangelegd. Hier kom je ook langs motorrijderstrefpunt ‘Torfhaus’, waar je op mooie dagen vele collega-motorrijders ontmoet. Na een dag heerlijk sturen sluiten we uiteraard af met een uitstekend diner.
Een dag later rijd je via het ‘Nationalpark Hochharz’ naar het voormalig Oost-Duitsland, waar het lijkt of de tijd stil heeft gestaan. Je rijdt in de richting van Stolberg, een klein stadje waar kleine middeleeuwse vakwerkhuizen in vier smalle valleien genesteld staan, maar waar vooral de weg er naar toe fantastisch is om te rijden. Bochtig en bergachtig zijn de sleutelwoorden voor deze tweede toerroute, die mooie en heerlijk vloeiende bochten kent. Ook zul je een aantal keer de smalspoorstoomtreinen tegenkomen, die met oude locomotieven een verbinding onderhouden tussen Quedlinburg, Wernigerode en Nordhausen.

 

Maandag is het tijd om na een stevig en rijkelijk ontbijt via een prachtige toeristische route weer terug richting Nederland (of België) te rijden. Opnieuw heb je de keuze om de eerste 200 kilometer binnendoor te rijden door mooie landschappen, anders dan de aanrijroute, en daarna de snelweg op te gaan of je kiest om volledig binnendoor terug te rijden naar Babberich waar je ook gestart bent.
Je kunt je inmiddels opgeven voor deze MotoPlus – lezersreis, maar wees snel want het aantal plaatsen is beperkt.

HARZ LEZERSREIS, HOE EN WAT?

SOORT REIS: individuele reis; rijden naar eigen believen, alleen of in spontaan gevormde groepjes. De routes gaan volledig over verharde wegen en zijn rijk aan bochtencombinaties.

DATA WEEKEND 1: 8-11 mei 2020
DATA WEEKEND 2: 29 mei – 1 juni 2020

REISDUUR: 4 dagen

DAGETEAPPES: 254-443 kilometer

SPECIALE LEZERSPRIJZEN:
Per persoon op basis tweepersoonskamer: € 289,- (op basis van indeling)
Toeslag éénpersoonskamer: € 59,- (beperkt beschikbaar)

INCLUSIEF:
• 4 dagen stuurplezier
• Toeristische aanrijroutes vanuit Babberich (421 km (200 km snelweg) of 443 km)
• 2 mooie dagroutes in korte of lange variant (254 of 329 km en 266 of 358 km)
• Toeristische retourroute naar Babberich (418 km (200 km snelweg) of 439 km)
• Drie hotelovernachtingen
• Drie keer uitgebreid ontbijt
• Drie keer diner
• Reisbegeleiding
• Pechservice
• Aanwezigheid MotoPlus-redactielid

MEER INFORMATIE EN AANMELDEN:
www.horizonmotorreizen.nl/motoplus
info@horizonmotorreizen.nl of telefonisch via +31 (0) 493 320235

 

Gerelateerde artikelen

Eerste Test Ducati Panigale V4R

Eerste Test Ducati Panigale V4R

7 december, 2023

Al sinds het begin der tijden hebben Ducati’s een zeker aura om zich heen hangen. Ze bundelen emotie, design en ...
Eerste Test Suzuki GSX-S1000GX

Eerste Test Suzuki GSX-S1000GX

7 december, 2023

De beste elementen van Suzuki’s GSX-S1000GT en V-Strom 1050? Dan krijg je de nieuwe GSX-S1000GX, de ‘Supreme Sport ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-