+ Plus

Lezersreis 2019: Alpenmasters 5.0

De MotoPlus Alpenmasters is al jarenlang een vaste waarde in ons aanbod lezersreizen. Komend jaar staat alweer de vijfde editie van deze fascinerende Alpenreis op het programma en het belooft nu al een gedenkwaardige te worden. We toeren dit keer door maar liefst drie Alpenlanden (Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk) en daarbij doen we letterlijk alle hoogtepunten aan, want op het passenprogramma staan onder andere de Timmelsjoch, de Silvretta Hochalpenstrasse, de Jaufenpas en de Albulapas. En uiteraard leiden we je ook dit keer weer langs een aantal minder bekende, maar daarom niet minder indrukwekkende plekken. Interesse gewekt? Reageer dan snel, want ook dit jaar is het aantal plekken beperkt!

Wat is er nu mooier dan samen met MotoPlus een weekje uit te waaien hoog boven in de Alpen? Lekker weg van de dagelijkse beslommeringen en de dingen doen die het leven zo aangenaam maken, motorrijden, motorrijden en… motorrijden. De MotoPlus Alpenmasters, die we in samenwerking met That Motortours organiseren, biedt wat dat betreft al jarenlang het perfecte recept, dat bovendien zonder doktersadvies verkrijgbaar is. Het helpt je snel en effectief van alle stressverschijnselen af. Als je na afloop van een dag toeren nog niet voldoende onthaast bent, dan biedt de wellness-oase of het hotelterras voldoende mogelijkheden om de schade in te halen. Houd er wel rekening mee, dat je na afloop van de reis om een herhalingsrecept zult vragen.
Het recept bestaat komend jaar uit een geweldige verzameling bergpassen en andere highlights in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, zoals de Timmelsjoch, Jaufenpass, Silvretta Hochalpenstrasse, Furkajoch, Hahntennjoch, Ofenpass, Albulapass, Oberjoch en Riedbergpass. Ook rijd je door het prachtige Lüsenser Tal en Namloser Tal.
De toerdagen zijn lang en intensief, dus enige ervaring in de bergen is mooi meegenomen. Maar na zo’n lange dag in het zadel is het aangenaam toeven in het basishotel van deze lezersreis, een landschappelijk bijzonder mooi gelegen 3-sterren hotel in het Oostenrijkse Niederthai. Het hotel heeft moderne, ruime luxe kamers met douche/bad, wc en tv, deels met balkon. Een aantal kamers bevindt zich in een van de bijgebouwen tegenover het hotel. ’s Ochtends kun je gebruik maken van het uitgebreide ontbijtbuffet, terwijl je ’s avonds een 3-gangen keuzemenu krijgt voorgeschoteld.
Verder heeft het hotel een sauna, solarium, wellness-ruimte en een ruime parkeerplaats voor de motoren. Ook het start- en eindhotel is een 3-sterren hotel en ligt in Mühlhausen im Täle (tussen Stuttgart en Ulm). De ruime kamers zijn voorzien van douche/bad en toilet, tv, wifi en ook hier is er ’s ochtends een uitgebreid een ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangen keuzemenu en staan de motoren op een eigen parkeerterrein.
Wij hebben er zin in! Jij ook? Reageer dan snel, want het aantal plekken voor de Alpenmasters 5.0 is beperkt.

INS & OUTS
SOORT REIS: individuele reis; rijden naar eigen believen, alleen of in spontaan gevormde groepjes. De routes zijn goed gevuld met pittige bochtencombinaties en haarspeldbochten. In de bergen worden de nodige bergpassen gereden. Er wordt gereden op verharde wegen met wisselende kwaliteit wegdek (van super strak asfalt tot – af en toe – slecht wegdek), kleine en grotere bochtige wegen. Ruime rijervaring in de bergen en het rijden van bergpassen is een absolute voorwaarde.
DATA: 31 augustus – 6 september 2019, 8 – 14 september 2019
REISDUUR: 7 dagen
DAGETAPPES: 275 – 400 kilometer (keuze uit lange en korte routes)
MINIMUM DEELNEMERSAANTAL: 15

SPECIALE LEZERSPRIJZEN:
• Rijder en passagier op tweepersoonskamer € 710,- p.p.
• 1 persoon op de motor in gedeelde tweepersoonskamer € 715,- p.p.
• 1 persoon op de motor in een éénpersoonskamer € 795,-

INCLUSIEF:
• 7 dagen stuurplezier
• 6 overnachtingen op basis van halfpension
• Toeristische aanrijroute vanuit Nederland
• Nederlandse tourguide
• Pechservice
• GPS-routes (TomTom en Garmin) en landkaart
• TPT: That Motortours Personal Tourguide (zie apart kader)
• Tourbook met uitgebreide info over het reisgebied

HIGHLIGHTS
• Bekende en minder bekende Alpenpassen als de Timmelsjoch, Jaufenpass, Silvretta Hochalpenstrasse, Furkajoch, Hahntennjoch, Ofenpass, Albulapass, Oberjoch en Riedbergpass. Ook rijd je door het prachtige Lüsenser Tal en Namloser Tal.
• Adembenemend mooie panorama’s
• Heerlijk eten
• Onvergetelijke momenten en een berg gezelligheid met andere MotoPlussers.

REISPROGRAMMA
Dag 1: heenreis naar Mühlhausen im Täle (D), via toeristische aanrijroute
Dag 2: vanuit Mühlhausen binnendoor naar basishotel in Niederthai (Ötztal, Tirol)
Dag 3: toerdag Ammergauer Alpen
Dag 4: toerdag Montafon Silvretta
Dag 5: toerdag Unterengadin (Zwitserse Alpen)
Dag 6: vanuit Niederthai terug naar Mühlhausen im Täle
Dag 7: thuisreis

TPT – PERSOONLIJKE TOURGUIDE
Met de TPT (That Motortours Personal Tourguide) wordt een extra dimensie toegevoegd aan het fenomeen GPS-touring. TPT voorziet je tijdens het rijden van extra (toeristische) informatie, waardoor je jouw motorreis maximaal kunt beleven. Tijdens het rijden ontvang je via een gpi-bestand extra info in het navigatiedisplay over bijvoorbeeld strategisch gelegen tankstations,
unieke restaurantlocaties op en nabij de route en toeristische informatie over bezienswaardigheden zoals musea, national parks, natuurfenomenen en cultureel erfgoed. Deze extra TPT-info kan bestaan uit tekst, geluidsfragmenten en beeldmateriaal. Uiteraard is het mogelijk om naar het betreffende waypoint navigeren. De TPT werkt alleen met de Garmin Zumo en Nuvi series.

MEER INFORMATIE EN AANMELDEN:
www.thatmotorreizen.nl, motoplus@thatmotorreizen.nl of + 31 (0)45-544 42 19

Gerelateerde artikelen

Eerste Test Yamaha XSR900GP

Eerste Test Yamaha XSR900GP

9 mei, 2024

Seks op wielen; de Yamaha XSR900 GP is niets minder. Typisch een motorfiets die je zo uit de folder koopt. Of is ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-