+ Plus

DFDS lezersaanbieding

De afgelopen jaren kon je als MotoPlus-lezer profiteren van een fikse korting op een ferry overtocht van Amsterdam naar Newcastle, waarvan ook gretig gebruik werd gemaakt. Niet gek, na een ontspannen nachtelijke overtocht ligt ’s morgens vanuit Newscastle de poort naar het ruige noorden of het adembenemende Lake District volledig voor je open. Een lang weekend (of langer) toeren in een volledig andere wereld is wat dat betreft echt binnen handbereik. En in 2013 voor onze lezers ook weer voor een heel vriendelijke prijs!
Natuurlijk kun je voor een lang weekend weg je pijlen richten op de altijd leuke Eifel of Ardennen, de totaal andere wereld van het Verenigd Koninkrijk  wordt als reisdoel echter vaak meteen terzijde geschoven. Te ver, teveel gedoe. Het tegendeel is eigenlijk het geval, DFDS Seaways onderhoudt namelijk een dagelijkse verbinding tussen IJmuiden en Newcastle, waarbij je ’s nachts vaart en de volgende ochtend rond 09.00 uur uitgerust op de plaats van bestemming aankomt. Daarbij gaat de ferrymaatschappij te werk volgens het vraag en aanbod principe. Wanneer gedurende het seizoen het aantal overtochtboekingen stijgt, stijgt de prijs na rato. Met andere woorden, hoe eerder je boekt, hoe goedkoper de overtocht.
Dat geldt echter niet MotoPlus-lezers, die het hele jaar door profiteren van vaste prijzen. Besluit je midden juli met vrienden tijdens een stapavond tot een spontaan weekendje in Schotland, dan betaal je dus hetzelfde als iemand die al in februari boekt. Hierdoor kan de korting zelfs oplopen tot 50 à 60 procent.
 
Een retourtje IJmuiden – Newcastle is er voor MotoPlus-lezers al vanaf € 105,- per persoon. Dat is op basis van twee personen en één motor, waarbij je verblijft in een tweepersoonshut met douche en toilet. Uiteraard is de brandstoftoeslag en het vervoer van de motor bij deze prijs inbegrepen. Wil je wat extra luxe, dan kun je tegen meerprijs kiezen voor het gemak van halfpension aan boord ( twee keer diner en ontbijt) of voor een luxere hut (al vanaf € 6,00 extra per persoon per nacht). Aan boord hoef je je niet te vervelen, er zijn verschillende restaurants, diverse bars met live muziek, een bioscoop, een casino en je kunt er zelfs uitgebreid winkelen.  
De ferry vertrekt om 17.30 uur vanuit IJmuiden en komt om 9.00 uur lokale tijd aan in Newscastle. In Newcastle liggen het mooie noordoosten van Engeland, het fascinerende Lake District en het ruige Schotland letterlijk aan je wielen. Na een paar dagen sturen door de ongekend prachtige natuur vertrek je dan om 17.00 uur weer vanuit Newcaste om om 9.30 uur de volgende dag weer in IJmuiden aan te leggen.
Het enige dat je hoeft te doen voor de speciale MotoPlus-korting in aanmerking te komen, is je bij je reservering de actiecode MP12 vermelden. Kijk voor uitgebreide informatie, prijzen en voorwaarden op www.dfds.nl/motoplus.
 
[TABELLE ALS EXCEL DATEI VORHANDEN]
 
 

Gerelateerde artikelen

Eerste Test Honda e-Clutch

Eerste Test Honda e-Clutch

11 april, 2024

Een oplossing voor een niet bestaand probleem? Dat sluimerde onderweg naar de presentatie van de nieuwe Honda ...
Eerste Test CFMoto 450MT

Eerste Test CFMoto 450MT

11 april, 2024

Met de 450MT kan CFMoto zo maar eens vol in de roos schieten. De allroad is fraai gelijnd, lijkt op papier alle ...
Eerste Test Kawasaki Ninja 500

Eerste Test Kawasaki Ninja 500

11 april, 2024

Kawasaki en Ninja zijn net zo’n onlosmakelijke combinatie als de Dikke en de Dunne, Johan Cruijff en nummer 14 en ...
Eerste Test Honda CBR600RR

Eerste Test Honda CBR600RR

11 april, 2024

Ooit was supersport een gouden klasse, waarin de Japanse fabrikanten vele duizenden units verkochten, maar rond ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-