+ Plus

Compacttest 7 damesoutfits

Veel kledingfabrikanten bieden hun textiel- en leeroutfits tegenwoordig ook in een speciale damesuitvoering aan. Maar de passende outfit vinden, blijft vaak toch een hele uitdaging. In dit overzicht doen we een poging met outfits tot € 1.000,-.

Macna Equator Ladies jack, Fulcrum broek
Deze Macna-combi ziet er niet allen sjiek uit, maar valt in het verkeer ook nog eens goed op. In plaats van opdringerig fluorgeel als waarschuwingskleur is dit jack voorzien van grote reflecterende oppervlakken, dat goed zichtbaar oplicht als er bijvoorbeeld een koplamp van een auto op schijnt. Bij daglicht lijkt de kleur nog het meest op een grijstoon. Daarmee scoort deze combi uiteraard punten in het herfst- en winterseizoen. Door het 3-lagen-systeem met uitneembaar membraan en thermo-voering beschermt het pak je tegen wind en regen. Als je de ventilatieopeningen op armen, borst, rug en benen opent, voel je een behaaglijke luchtstroom langs je lichaam glijden. Zonder voering en membraan heb je in een handomdraai dus een luchtige zomercombi. De verschillende stelmogelijkheden op de onderarmen, taille en broekband maken het mogelijk om de broek naar eigen voorkeur aan te passen.

 

Blijft er nog iets te wensen over? Zeker. Een lange verbindingsrits tussen jas en broek zou niet verkeerd zijn en de sluiting van de kraag zou iets hoger mogen zijn, aangezien het rond de heupen en de hals af en toe net iets te luchtig kan worden. Het jack is verkrijgbaar in zwart, reflecterend zwart, donkergrijs/fluorgeel en in licht grijs. De broek is er alleen in het zwart en lichtgrijs, en ook in korte en lengtematen. Voor een bedrag onder de 600 euro biedt dit damespak een prima prijs-kwaliteit-verhouding. Heup- en rugprotector worden niet standaard meegeleverd.
Info: www.macna.com

Gerelateerde artikelen

Eerste Test Honda e-Clutch

Eerste Test Honda e-Clutch

11 april, 2024

Een oplossing voor een niet bestaand probleem? Dat sluimerde onderweg naar de presentatie van de nieuwe Honda ...
Eerste Test CFMoto 450MT

Eerste Test CFMoto 450MT

11 april, 2024

Met de 450MT kan CFMoto zo maar eens vol in de roos schieten. De allroad is fraai gelijnd, lijkt op papier alle ...
Eerste Test Kawasaki Ninja 500

Eerste Test Kawasaki Ninja 500

11 april, 2024

Kawasaki en Ninja zijn net zo’n onlosmakelijke combinatie als de Dikke en de Dunne, Johan Cruijff en nummer 14 en ...
Eerste Test Honda CBR600RR

Eerste Test Honda CBR600RR

11 april, 2024

Ooit was supersport een gouden klasse, waarin de Japanse fabrikanten vele duizenden units verkochten, maar rond ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-