+ Plus

Bandenoverzicht

Elk jaar bereiden de bandenfabrikanten in hun keuken weer nieuwe rubbermengsels, die het motorrijden nog veiliger, comfortabeler of juist schuiner laten plaatsvinden. MotoPlus heeft een aantal nieuwigheden uit het 2014-programma al onder handen – c.q. wielen – gehad.

De ontwikkelingen gaan alsmaar verder – en dat is alleen maar mooi. Wat zouden de huidige motoren immers zijn zonder moderne banden die op hun prestaties zijn berekend? Zeker bij de zes grote merken, die feitelijk de motormarkt bepalen, is er de afgelopen jaren het één en ander gebeurd. Bridgestone is niet alleen de exclusieve leverancier voor de MotoGP, maar heeft nu met de S20 ook een echt allround inzetbare sportband ontwikkeld. Continental maakt indruk met bijzonder sportief sturende straatbanden voor sport- en allroundmotoren. Dunlop heeft met de Trailmax TR91 een zeer wendbare band voor dikke allroads à la R1200GS ontwikkeld, eentje die ook op nat wegdek bijzonder goed presteert. Metzeler heeft met de uitgebalanceerde allroadband Tourance Next een succesnummer voor de brede bandmaten in dit segment. Michelin is nu met de Pilot Power 3 weer terug aan de top in de supersportbanden, zoals tien jaar geleden, toen de Pilot Power-serie de maatstaf bij sportmotoren was. En Pirelli is altijd al goed geweest in het maken van gripvolle banden voor circuitdagen en productieklassen. Nu zijn er ook nog nieuwe bandentypes van tot nu toe onbekende merken met moderne constructies voor zeer gunstige prijzen. Hier ons eerste overzicht van 2014.

Gerelateerde artikelen

Eerste Test Zero DSR/X

Eerste Test Zero DSR/X

reactie(s) - 29 september, 2022

Wil je vandaag de dag als motorfabrikant een hardloper op verkoopgebied in je gamma hebben, dan kun je simpelweg ...
Alpenmasters 2022 – Grote finale

Alpenmasters 2022 – Grote finale

reactie(s) - 29 september, 2022

De voorronden zitten er op. We hebben acht groepswinnaars en de winnaar van de vorige Alpen-Masters, de Ductai ...
Roadtrip Kawasaki H2SX SE

Roadtrip Kawasaki H2SX SE

reactie(s) - 29 september, 2022

Voor de introductie van enkele Kawasaki-modellen zouden we naar Zwitserland vliegen. Vliegen? Laagvliegen is een ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.