+ Plus

Alpenmasters 6.0

Liefhebbers van Alpenreizen houden in de maand september altijd een plekje vrij in de agenda, want dan is het weer de tijd voor de MotoPlus Alpenmasters lezersreis. In 2020 staat alweer de zesde editie van deze geweldige stuurtrip, die we samen met That Motortours organiseren, op het programma. En het belooft nu al een gedenkwaardige te worden, want de deelnemers wacht een haast klassieke Alpenbestemming: Zwitserland. Hier staan gekende bergpassen als de Nufenen- Furka- en Sustenpass op het menu, maar dat is nog maar een klein deel van wat we voor je in petto hebben. Nieuwsgierig naar de rest? Reageer dan snel, want ook dit jaar is het aantal plekken beperkt!

Na de Franse, Italiaanse en Oostenrijkse Alpen vormen in 2020 de Zwitserse Alpen het hoofddecor voor de inmiddels roemruchte MotoPlus Alpenmasters, versie 6.0 alweer. Nergens in de centrale en oostelijke Alpen zijn de bergen en dus ook de bergpassen indrukwekkender dan in het Ober Wallis. Tal van beroemde passen zoals de Tremolastrasse, Nufenen- Furka- en Sustenpass, klinken degenen die al eerder in dit gebied waren, als muziek in de oren. Maar vooral het opzoeken van de onbekende weggetjes zorgt ervoor dat alle stress van onze westerse beschaving een week lang vergeten kan worden. Google maar eens naar bergweggetjes met de naam ‘Moosalp’ of ‘Engstlenalp’. Gevonden? Dan begrijp je vast wat wij bedoelen!
We schotelen je een aantal lange en intensieve toerdagen voor, van een uurtje of zeven in het zadel moet je niet schrikken, maar na zo lang dagen sturen, is het heerlijk toeven in de hotels die we voor je hebben geselecteerd. Het starthotel is gelegen in het plaatsje Waldau in het Duitse Zwarte Woud. Het is een historisch driesterren hotel uit de 17e eeuw. De kamers zijn voorzien van douche/bad, toilet, tv, telefoon en radio. En daarnaast kun je lekker ontspannen in de sauna of solarium van het hotel. Ook beschikt het hotel over een eigen parkeerterrein voor de motoren. De uitvalsbasis in Zwitserland is eveneens een historisch en uit 1620 stammend driesterren hotel, gelegen in Münster (Oberwallis). Dit hotel kent een gezellige en familiaire ambiance, en bood ooit onderdak aan de 18e eeuwse filosoof, dichter, wetenschapper en schrijver Johann Wolfgang von Goethe en later ook aan tal van andere beroemdheden. Houd je van oorspronkelijkheid en een met veel liefde gerund hotel, dan is ‘Croix d’Or et Poste’ jouw hotel. Het heeft historisch ingerichte kamers met douche/bad en toilet, tv, radio föhn, minibar en telefoon. Ook is er een garage voor een beperkt aantal motoren. De overige motoren worden op het parkeerterrein voor het hotel geplaatst. Wij hebben er zin in! Jij ook? Reageer dan snel, want het aantal plekken voor de Alpenmasters 6.0 is beperkt.

 

7 DAGEN ALPENMASTERS 6.0
V.A. € 740,-
2–8 SEPTEMBER 2020
6–12 SEPTEMBER 2020

MEER INFORMATIE EN AANMELDEN:
www.thatmotorreizen.nl, motoplus@thatmotorreizen.nl of + 31 (0)45-544 42 19

INS & OUTS

SOORT REIS: individuele reis; rijden naar eigen believen, alleen of in spontaan gevormde groepjes.
WEGEN: Pittig stuurwerk, verharde wegen, wisselende kwaliteit wegdek (van super strak asfalt tot – af en toe – slecht wegdek), bergpassen met haarspeldbochten wisselen af met snelle bochtencombinaties, kleine en grotere bochtige wegen. Ruime rijervaring in de bergen en het rijden van bergpassen is een absolute voorwaarde.
DATA: 2–8 september 2020, 6–12 september 2020
REISDUUR: 7 dagen
DAGETAPPES: 220 – 350 kilometer (deels keuze uit lange en korte routes)
AANTAL DEELNEMERS: minimaal 12, maximaal 17

SPECIALE LEZERSPRIJZEN:
• Rijder en passagier op tweepersoonskamer v.a. € 740,- p.p.*
• 1 persoon op de motor in gedeelde tweepersoonskamer v.a. € 740,- p.p.*
• 1 persoon op de motor in een éénpersoonskamer v.a. € 835,-*
*bij vroegboeking voor 10 maart 2020, daarna respectievelijk € 860,-, € 860 en € 950,-

INCLUSIEF:
• 7 dagen stuurplezier
• 6 overnachtingen op basis van halfpension
• Toeristische aanrijroute vanuit Nederland
• Nederlandse tourguide
• Pechservice
• GPS-routes (TomTom en Garmin) en landkaart
• TPT: That Motortours Personal Tourguide (zie apart kader)
• Tourbook met uitgebreide info over het reisgebied

HIGHLIGHTS
• Bekende en minder bekende Alpenpassen als de Glaubüelenpass, Grimselpass, Sustenpass, Nufenenpass, Furkapass, Klausenpass en Pragelpass. Daarnaast kom je langs andere hoogtepunten als de Steingletscher, Val Cannobina en het Lago Maggiore.
• Adembenemend mooie panorama’s
• Heerlijk eten
• Onvergetelijke momenten en een berg gezelligheid met andere MotoPlussers.

REISPROGRAMMA
Dag 1: heenreis naar het eerste hotel in het Zwarte Woud (D), via toeristische aanrijroute
Dag 2: Zwarte Woud – Schweizer Tiefland – Zentral Schweizer Alpen – Münster (Obergoms)
Dag 3: toerdag zijdalen van de Rhône
Dag 4: toerdag Nufenen-, oude Gotthard-, Suzuten- en Grimselpass
Dag 5: toerdag Unterengadin (Zwitserse Alpen)
Dag 6: vanuit Münster terug naar Waldau (Zwarte Woud)
Dag 7: thuisreis

Gerelateerde artikelen

Eerste Test Indian Scout

Eerste Test Indian Scout

25 april, 2024

Met honderdduizend verkochte units sinds 2015, goed voor ruim veertig procent van de totale verkopen, kun je wel ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-