+ Plus

Occasion: XXL motoren

Ben je van nature bezorgd van aard? Dan hoef je eigenlijk niet verder te lezen, want de motoren op deze pagina’s hebben niet per definitie de meest verfijnde manieren en vragen in de regel een daadkrachtige hand. Als je er in slaagt om ze te beteugelen, dan heb je lol voor tien. Reuzenlol zelfs!

Niets tegen sierlijke machines, tegen ultralicht geconstrueerde supersports, tegen gechopte minimalistische motorfietsen of vederlichte stadsspul. Die hebben stuk voor stuk bestaansrecht, maar ze spreken echter niet iedereen aan. Veel liefhebbers hebben een zwak voor het rustieke, hebben een voorkeur voor groot en zwaar en houden van het Wow!-effect. Of van het gevoel om een op het oog ontembare machine onder controle te hebben. Anderen zijn dusdanig lang en fors van postuur dat een al te slanke of kleine motorfiets ze domweg niet ‘staat’. Het ziet er meestal toch wat komisch uit als een 1.90 meter lange rijder zich achter het ruitje van een 190 kilo wegende 600 probeert samen te vouwen.

Nu is het niet de bedoeling om op deze plek een aantal machines uit het Guinness Book of Records de revue te laten passeren, maar een aantal normale productiemotoren, die wat forser zijn uitgevallen en ook op de occasionmarkt best te vinden zijn. En elk van die machines is om uiteenlopende redenen wel een proefrit waard.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.