Toeren

Zwarte Woud 2021

Het Schwarzwald, of Zwarte Woud, is een uitgestrekt bosgebied annex middengebergte dat zich in het zuiden van Duitsland uitstrekt langs de Franse grens. Onder Nederlandse motorrijders een bijzonder populair gebied, enerzijds omdat het relatief dichtbij Nederland ligt (Pforzheim helemaal in het noorden ligt op 550 km van Utrecht), anderzijds omdat het er fantastisch rijden is.

Dit grootste middengebergte van Duitsland verstopt het gros van zijn highlights zo goed, dat het er alle schijn van heeft dat er vanaf Feldberg en de Titisee niets meer te ontdekken valt. Schijn bedriegt echter, zo blijkt wel uit het reisverhaal in MotoPlus 23/2021. Hieronder vind je de route behorend bij het artikel downloaden. Hij is ruim 220 kilometer lang en begint en eindigt in Müllheim am Rhein. Onderweg kom je tal van bezienswaardigheden tegen, waaronder het Alpenpanorama bij Wolpadingen, de piste door het dal van de Alb naar Laufenburg, de parkeerplaats op de Hochblauen en de beklimming van de Belchen.

Download routes

Toer overzicht

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.