Toeren

Roadbook-tour Flevoland

In deze alweer derde roodbook-tour van 2022 zul je aan den lijve het verschil ervaren tussen het nieuwe en het oude Nederland. We beginnen en eindigen op de Veluwe, maar een groot deel van de route loopt door de Flevopolder, dat pas vanaf de jaren 50 van de vorige eeuw gestalte kreeg. Oud en nieuw in motorstijl dus!

Het startpunt van de route ligt lekker gunstig, direct aan de A28 om precies te zijn, dus het is voor iedereen goed bereikbaar. Van daaruit gaat het meteen in noordelijke richting waar je al snel op de grens tussen het oude en nieuwe land komt. Na de oude haven van Elburg, waar vaak oude botters te bewonderen zijn, dient zich al snel de brug over het Drontermeer aan, waarna het landschap enorm veranderd.

Na bijna 50 kilometer op de route is het wel tijd voor een pauze. Het eerste MotoPlusPunt bevindt zich in de haven van Urk: restaurant ’t Achterhuis, met prachtig uitzicht op de vissersboten en het water. Via IJsselmuiden en Kampen rij je naar het tweede pauzepunt, in het dorpje Zalk. Dat is bij velen waarschijnlijk vooral bekend van natuurmiddelgenezeres Klazien (uut Zalk). Wanneer de tripmeter bijna de 135 kilometer aantikt, dient restaurant La Place in ’t Harde zich weer aan, dat tevens het eindpunt van de route vormt.

Start-/eindpunt: La Place,  ’t Harde
MotoPlusPunt 1: ’t Achterhuis, Urk
MotoPlusPunt 2: De Oase, Zalk (let op: zondags gesloten)

Download routes

Toer overzicht

Bekijk meer routes in

Flevoland Nederland
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-