Toeren

Roadbook-tour Enkhuizen

De laatste MotoPlus Roadbook-tour van 2013 voert ons rond Enkhuizen. Niet via de veelbereden IJsselmeerdijk, maar na een paar stukjes dijk gaan we het achterland van Enkhuizen, oftewel West-Friesland, verkennen. Vanaf Enkhuizen rijden we over de Zuiderdijk naar Oostergouw en door Venhuizen naar Oosterleek. Vanaf Oosterleek rijden we over, de Westfriese Omringdijk, naar Schellinkhout en verlaten daar de dijk langs het IJsselmeer. Door het Drechterland, ten noordoosten van Hoorn – een echt fruitteelt gebied – komen in Nibbixwoud. Via de Bobeldijk komen we in het Wester-Koggenland en in Spierdijk.
Rijdend via Zandwerven naar Spanbroek komen we door het natuurgebied Polder Westerveer en rijden verder richting Heerhugowaard. Na Hoogwoud passeren we aan de Koningspade een heel bijzondere bed & breakfast, de Tram-Trein-Inn Controversy, waar je kunt overnachten in echte tram of trein (zie www.controversy.nl). Misschien een idee voor als je metene een leuk weekend van deze Roadbook-tour wilt maken?
Via Aartswoud komen we een stukje in de Wieringermeerpolder, de wegen zijn hier recht als langs een liniaal getrokken en er is veel tuinbouw met weidse vergezichten. Door het centrum van Medemblik naar het zuiden rijdend komen we in Hauwert en Zwaagdijk Oost en rijden dan oostwaarts de polder Het Grootslag door tot aan de IJsselmeerdijk, die we weer opdraaien richting Enkhuizen.

Hieronder kun je de routebeschrijving van deze 123 km lange toertocht downlaoden. Hij is beschikbaar als landkaartje, als papieren routebeschrijving of als digitaal bestand voor in je Tom Tom of Garmin.

Download routes

Toer overzicht

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-