Toeren

Roadbook-tour Bikertreffs Zuid 2014

In 2010 publiceerden we een Roadbook-tour langs de Duitse Bikertreffs langs de noordoost-grens van Nederland. Een tour die heel erg vaak gedownload werd, vandaar dat we nogmaals een ritje maken langs Duitse Bikertreffs, maar nu doen we wat zuidelijkere motorpleisterplaatsen aan en rijden we vanuit Vaals in Zuid-Limburg noordwaarts naar Daddy’s Biker Treff in Isselburg aan de A3 (Arnhem-Oberhausen).
We starten de route als gezegd in Vaals, op de parkeerplaats van de Aldi, en rijden direkt door Aachen Duitsland in, richting Kornelimünster door een mooie heuvelachtig landschap. In het prachtige oude centrum van Kornelimünster is de eerste Bikertreff: Cafe Napoleon. Maar eigenlijk is het hele centrum een Bikertreff, want er staan hier overal veel motoren op een mooie zondag.

In Vicht staat Bikertreff Vichter Stübchen, al kregen we het idee dat deze gesloten was. Of waren we gewoon te vroeg rond het middaguur? Am Blaustein See is het volgende motortrefpunt in de route, maar hier werd volop verbouwd aan de kiosk, dus snel door naar de bebouwde kom van Kofferen, waar McMullers Pub als Bikertreff bekend staat. Eerlijk gezegd leek ons deze manege meer een paardentrefpunt, maar het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. Verder noordwaarts komen we in Rath-Anhoven bij Cafe Bistro 57, en drie kilometer verder staat Elly’s Bikertreff en dat is eindelijk een ‘Treff’ zoals we ons dat voorstellen: grote verharde parkeerplaats, veel ‘gemüdlichkeit’, en ‘Kaffee mit Kuchen’. Plus veel motoren natuurlijk. Vanaf Elly’s verlaten we de doorgaande wegen en komen in het prachtige Schwalmtal. Hier volgen we smalle weggetjes door bossen en langs de rivier Schwalm. Even lekker onthaasten op de binnenwegen! Bikertreff Brösel in Brüggen is het volgende trefpunt; hier is het altijd gezellig druk. Twaalf kilometer verder, in Kaldenkirchen, is Zum Kolbenklemmer (‘Bij de Vastloper’) de volgende. Dit is echter niet alleen een motortrefpunt, maar een trefpunt voor iedereen. In Pont staat Zum Lünebörger, maar weinig leven in de brouwerij. Bij de Imbiss naast Zum Lünebörger is het wel drukker.
Xanten, bekend van de Romeinse opgravingen, is het één na laatste trefpunt in de route: Cafe Rheinfähre. Even lekker uitkijken over de Rijn, voordat je aan de laatste 25 km richting eindpunt Daddy’s Biker Treff in Isselbug begint. Daar eindigt deze route na 204 kilometer. En heb je dan nog zin in meer kilometers: download dan ook de 2010 Biker Treff Roadbook-tour, dan heb je nog eens 186 km noordwaarts voor de boeg door het mooie glooiende Duitse landschap.

Download routes

Toer overzicht

Bekijk meer routes in

Duitsland Nederland
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-