Toeren

Op pad met – Frank Sturop

In de serie ‘Op pad met’ gaat MotoPlus-hoofdredacteur Eric Bulsink op pad met een lezer, die hem de mooiste plekjes van zijn of haar woonomgeving laat zien. Op de motor uiteraard. Tussen alle aanmeldingen viel die van Frank Sturop (69) uit Krommenie meteen op. Waar veel motorrijders hun rijbewijs namelijk vaak direct op hun achttiende hebben gehaald, haalde hij pas op 67-jarige leeftijd zijn motorrijbewijs. En inmiddels toert de pensionado op zijn R1250GS door heel Europa.

Jarenlang vloog Frank met een Cessna door heel Europa, en zelfs in Amerika en Canada. In 2019 besloot hij er echter mee te stoppen en liet zijn vliegbrevet bewust verlopen. Tja, en dan ga je op zoek naar een nieuwe hobby en omdat enkele vrienden ook motor reden, besloot Frank ook zijn A-rijbewijs te halen. Inmiddels, twee jaar verder, staat er alweer 16.000 kilometer op de teller van zijn R1250GS. Frank neemt Eric Bulsink mee op een mooie rit van zijn woonplaats Krommenie naar Vliegveld Hilversum, een rit die hij jarenlang regelmatig maakte om daar te gaan vliegen. Hieronder vind je de routebestanden van deze prachtige trip!

Download routes

Toer overzicht

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.