Toeren

North Coast 500 Schotland

Iedereen heeft wel een bucket list, een lijst met dingen die je tijdens je leven zonder meer nog wilt doen. Daar zou zo maar eens de North Coast 500 op kunnen staan. Onder meer via de prachtige, smalle en overwegend rustige single-tracks de volledige Noord-Schotse kust verkennen, wie wil dat niet?

In MotoPlus 20/2020 vind je een prachtig reisartikel over deze in 2015 op initiatief van de dienst van toerisme van de noordelijke Highlands gelanceerde route. Het bleek een schot (treffende woordspeling!)  in de roos en dat is niet voor niets. Qua afstand mag de ruim 800 kilometer lange tocht die begint en eindigt in de Inverness (hoofdstad van de Highlands) dan niet echt indrukwekkend zijn, landschappelijk en avontuurlijk gezien echter des te meer. Hieronder vind je de routebestanden van een indrukwekkende tocht die je onder meer langs highlights als John O’ Groats (meest noordoostelijke punt vasteland), Dunnet Head, de beruchte Applecross Pass (met hellingspercentages tot 20%), Kyle of Durness en Loch na Thall Carron leidt. Ga je de route rijden, schroom dan niet om je mooiste foto’s met ons te delen!

 

Download routes

Toer overzicht

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.