Toeren

Nederlandse werelderfgoed-toer (2): Stelling van Amsterdam

Hoe klein Nederland ook mag zijn, we zijn wel met tien nationale monumenten vertegenwoordigd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Tien MotoPlus-lezers kregen begin 2018 een midweek of weekend lang de beschikking over een nieuwe Kawasaki Versys 1000 NL Edtition om deze bijzondere plekken te bezoeken. In het tweede deel van deze serie reed Marcel Cornelissen langs de stelling van Amsterdam.

Ondanks dat deze route langs de Stelling van Amsterdam met een lengte 170 kilometer prima in een dag te doen is, zou je er misschien ook een dagje extra voor uit kunnen trekken. Het Muiderslot vormt het startpunt en alleen daar kun je je al probleemloos een paar uurtjes vermaken. Wellicht is het zelfs nog leuker om de route te beginnen met een bezoek aan het Forteiland Pampus in het IJmeer, per veerdienst in twintig minuten te bereiken vanuit Muiden of Amsterdam IJburg.
Ongeveer halverwege zou je nog een extra uitstapje naar Forteiland IJmuiden kunnen maken, dat niet in de route is opgenomen. Na een prachtige rit door het Noord-Hollandse landschap eindigt de route in Edam, van waaruit je nog verder zou kunnen naar bijvoorbeeld Volendam en/of Marken. Onderstaand de bestanden.

Download routes

Toer overzicht

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.