Toeren

Langs de Nederlandse grens

Als een python van 1.028 kilometer lang, kronkelt onze landsgrens door oeroude landerijen die ooit deel uit maakten van twistende koningshuizen, bisdommen en graafschappen. Een stippellijn op de kaart, maar is deze erfscheiding tussen twee nationaliteiten in de praktijk ook zo helder?
Om dat te controleren rijden we vanuit Noordoost-Groningen tot aan de Noordzee in Zeeuws-Vlaanderen. Een flinke tocht, ondanks dat Nederland slechts een onbeduidend stipje op de wereldkaart is, moet je voor deze trip toch een flink weekend uit trekken. Onze inhouse GPS-goeroe Gerard Rietman heeft namelijk een fraaie route langs de landsgrenzen uitgezet, die op een haar na 1.140 kilometer lang is. Een prachtige tocht door zeer afwisselende landschappen en de moeite absoluut waar! De route is in z’n geheel te downloaden, echter voor de verschillende bestandstypen (TomTom, Garmin, Garmin-track en GPX) ook in delen om het wat overzichtelijk te houden.

Ga je de route zelf rijden en schiet je onderweg nog wat leuke plaatjes? Schroom niet om ze met ons te delen via mail@motoplus.nl. Wellicht vind je jezelf dan zelfs nog terug in het blad!

Download routes

Toer overzicht

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-