Toeren

Friese Havenstedenroute

Voor deze MotoPlus Roadbooktour gaan we naar Friesland. Friesland? Dat is toch plat met veel rechte wegen en dus niets voor motorrijders? Om dat vooroordeel te slechten, toerden we een dagje door de groene, waterrijke provincie en als basis diende de ANWB Havenstederoute.

We pikken de route op aan de Waddenzee, bijna op het Noordelijkste puntje – net boven Zurich aan het einde van de Afsluitdijk – van de route. Vandaar toeren we door het ‘binnenland’ zuidwaarts, langs steden als Bolsward en Workum naar Oude Mirdum. Vandaar gaat het weer noordwaarts langs de boorden van het IJsselmeer langs Stavoren en Makkum naar de startplaats. Een leuk rondje, waarin duidelijk wordt dat Friesland ook bochtige en kronkelige wegen heeft langs alle kanalen, plassen en meren. Er zijn bomen, boerderijen, molens en oude gebouwen, er is geschiedenis, er is lucht, gras, wolken en er zijn dieren en mensen en alles is de moeite van het bekijken waard!

Toer overzicht

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.